Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:37, 31. 5. 2021.

| Hronika

Odloženo suđenje za nesreću na Bulevaru Medijana, odbrana tražila da se stručnjak upozna sa veštačenjem

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
sud
Po drugi put odloženo suđenje; foto: T. T.

Zato što je odbrana angažovala stručnog saradnika iz oblasti psihijatrije i tražila dodatno vreme da se on upozna sa nalazima veštačenja o zrelosti i uračunljivosti vozača, ročište u suđenju 19-godišnjem N. S. iz Beograda, koji je optužen da je u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Medijana "audijem" izleteo na trotoar i usmrtio dečaka od 12 godina i 45-godišnjaka, neće biti održano 1. juna, već 14. juna, potvrđuju iz Osnovnog suda u Nišu.

Ovo je drugi put da se suđenje 19-godišnjaku odlaže, a za razliku od prvog kada je datum pomeren jer su se čekali nalazi veštaka, sada je odlaganje zatražio branilac okrivljenog.

Iz razloga što je odbrana angažovala, oni su i tražili odlaganje, angažovali su stručnog saradnika iz oblasti psihijatrije radi upoznavanja sa nalazom koji je u međuvremenu izašao, pa i iz tog razloga su i tražili odlaganje kako bi eventualno spremili neku odbranu ili istakli neke primedbe, ako smatraju da ima nekih primedbi - navode iz Osnovnog suda.

Inače, suđenje okrivljenom vozaču N. S. počelo je 26. marta, skoro dva i po meseca nakon nesreće, a tada se on izjasnio da nije kriv, a advokati oštećenih, odnosno porodica stradalih, zahtevali su da tužilaštvo prekvalifikuje krivično delo u optužnom predlogu, te da se umesto 1 do 8 godina, vozač suoči sa kaznom od 12 godina.

Iako je bilo najavljeno da će biti saopšteni rezultati veštačenja o zrelosti i uračunljivosti vozača “audija”, na poslednjem ročištu o tome nije bilo reči, već je ta tema pomerena za naredno ročište koje je trebalo da bude održano 1. juna.

Tada su se pred sudom našla 3 različita veštačenja o brzini automobila u nesreći na Duvaništu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prolaznik

    04:07 // 1. 6. 2021.

    Prolazim često pored mesta nesreće i stresem se kad pogledam umrlice. Neka Bog da snage porodicama poginulih. Pravda je možda spora, ali je dostižna, uvek.

  • Otpor

    20:20 // 31. 5. 2021.

    kako bi bilo da neko politicko dete strada,za 24h i baba i deda u zatvor dozivotno, a posto je"obicno"dete mora strucnjak?Razlog politicko dete ubica!

  • KOVID20

    17:42 // 31. 5. 2021.

    Pa, s obzirom da je sin Željka Mitrovića nosio nanogicu 11 meseci a ubio je devojčicu na pešačkom prelazu, sa skoro 100km/h i pobegao da mesta nesreće, moguće je da ovog balavandera na kraju osude slično ili čak uslovno. Nema ljudi ovde prava i pravde, ovo je zaboravljena zemlja...

    • Srbistan

      04:01 // 1. 6. 2021.

      A snimci sa kamere pekare prekoputa NESTALI! Kao snimci sa naplatne rampe. Ovde će biti krivi nastradali, jer su ometali vozača šetajući po trotoaru!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: