Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 2. 10. 2018.

| Hronika

Odloženo suđenje za protivzakonito kopanje šljunka na Koridoru 10

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Nije održano suđenje danas
Nije održano suđenje danas; foto: Lj. F.

Ponovljeni krivični postupak protiv Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, koji se povezuju sa Srpskom naprednom strankom, i još dvojice optuženih za krivično delo zloupotrebe položaja prilikom iskopavanja šljunka na Koridoru 10 kod Pirota, nije ni danas održan pred Višim sudom u ovom gradu, jer se optuženi i njihovi branioci nisu pojavili na ročištu.

Sudija višeg suda u Pirotu Bojan Antić zaključio je da nisu ispunjeni uslovi za glavni pretres zbog nepojavljivanja optuženih i doneo rešenje da se on odloži, a za novi datum određen je 31. oktobar.

Inače, pred sam početak suđenja tužilaštvo je dostavilo dopunjenu optužnicu, a sudija je konstatovao da trojica optuženih nisu primili pozive za sud, dok je jedino Radoičić uredno pozvan i primio dopunski nalaz veštaka.

Konstantujem da nema dokaza da je Zvonko Veselinović uredno pozvan, pozivi u 2 navrata nisu dostavljeni, a povratnice su vraćene - rekao je sudija.

Dodao je da je ista situacija i sa optuženima Stamenković Ivanom i Makragić Goranom, a da Radoičić nije opravdao nedolazak i pored uredno primljenog poziva.

Na pretresu se nisu pojavili ni njihovi advokati Irena Đorđević iz Niša, kao i Goran Petronijević iz Beograda koji je pozivan, kako je rečeno, u 3 navrata, a suđenju je prisustvovao jedino advokat Slobodan Ćirić iz Pirota.

Podsetimo, nakon zastoja od 9 meseci, danas je trebalo da se održi ponovljeni postupak protiv četvorice optuženih da su u periodu od juna 2011. do juna sledeće godine učestvovali u nelegalnim iskopavanjima tako što su obezbedili sredstva za početak tih radova, mehanizaciju za iskopavanja i kamione za prevoz iskopanog materijala.

Inače, kako pišu novinari BIRN-a Zvonko Veselinović je široj javnosti poznat još od 2011. godine, kada je na prelazima sa Kosovom – na Jarinju i Brnjaku, organizovao postavljanje barikada, zbog čega se, zajedno sa mlađim bratom Žarkom, našao u pritvoru.

Nakon toga do javnosti je stizalo sve više glasina o bliskosti Veselinovića i Radoičića sa vladajućim SNS-om, unosnim poslovima u oblasti transporta i građevinarstva, ali i o navodnom velikom bogatstvu koje je u međuvremenu stekao.

O njegovom kumu Radoičiću sa kojim, prema sopstvenom priznanju, zajedno posluje, javnost međutim nije znala ništa do januara ove godine. Tada je, pišu novinari BIRN-a, reagujući na vest o ubistvu Olivera Ivanovića, političarka Rada Trajković rekla da je izvesni Milan Radoičić "bog i batina na severu Kosova".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir

    18:18 // 4. 11. 2018.

    Sta ste se uplasili sudije?

    Izdajte nalog za privodjenje na silu i odmah im cepite duplu zatvoprsku kaznu za ovaj lopovluk.

    Bolje je vi da ih smestite u zatvor i time zastitite nego da im posteni besni narod sudi na ulici i da im se desi nesto gore.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: