Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 20. 10. 2023.

| Hronika

Određen pritvor za predsednicu Višeg suda u Nišu, branila se ćutanjem

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
sud niš 2
Određen pritvor do 30 dana; foto: JV / Vanja Keser

Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu D. Ž. saslušana je u Višem sudu u Beogradu nakon čega joj je određen pritvor do 30 dana. Ona nije iznosila odbranu već se branila ćutanjem.

Nakon saslušanja D. Ž, javni tužilac za organizovani kriminal predložio je postupajućem sudiji Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da joj se odredi pritvor, saopštili su iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Sudija je taj predlog prihvatio i doneo rešenje da se okrivljenoj odredi pritvor koji može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenoj D.Ž. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Okrivljenoj D.Ž. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 1 Krivičnog zakonika - navode iz Višeg suda u Beogradu.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba u roku od tri dana.

Podsetimo, predsednica Višeg suda u Nišu D. Ž. uhapšena je zbog sumnje da je ubrzala postupak i odobrila uslovni otpust za osuđenika R. M. Sumnjiči se da je zauzvrat od firme sina R. M. dobila vaučer u vrednosti od 112.700 dinara za sedmodnevni boravak u hotelu na Zlatiboru.

Ona je bila predsednik veća koje je krajem juna ove godine "oborilo" presudu Simu Spasiću, osuđenom na 6 meseci zatvora zbog pretnji novinaru Aleksandru Stankovu. Sudila je i u drugim medijski poznatim slučajevima, pa je tako kao sudija Apelacionog suda 2019. godine donela i oslobađajuću presudu Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    13:20 // 29. 10. 2023.

    Vec ide u zaborav,brani se cutanjem.Sef da smanji malo parizer jer udara u glavu i tada i sada to sve radi nato i zapad a kada je Djilas lopov (a jeste ) zašto ga tvoj gazda nije strpao u zatvor i oduzeo imovinu ? Pa zato što su isti tim...i ovo ce imati epilog sa uslovnom kaznom,ko je lopov,a ko zandar ovde se ne zna,lud zbunjenog...do izbora,pa opet u krug...do 619 i nazad...

  • betmen

    14:23 // 26. 10. 2023.

    to su svete rane

  • Maca

    16:23 // 21. 10. 2023.

    Koliko li onda uzimaju ovi iz apelacionog.

    • Dragoljub Obradović

      06:18 // 25. 10. 2023.

      Mislim da bi ove iz apelacionog uvredio ako bi im ponudio 1.000 evrića

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: