Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 12. 7. 2013.

| Hronika

Zaplenjen duvan na svrljiškoj pijaci

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSC-1456.JPG

Svrljiška policija oduzela je 14,86 kilograma rezanog duvana od dvojice Nišlija koji su duvan prodavali na zelenoj pijaci, iako je takva prodaja duvana zabranjena.

Protiv Duška L. (57) i Zorana L. (54) od kojih je rezani duvan oduzet na svljiškoj pijaci u četvrtak, 11. jula, podnete su krivične prijave i oni se terete za krivično delo nedozvoljene trgovine.

Iz policije kažu da je prijava podneta jer se radi o osobama koja nemaju ovlašćenja za trgovinu, a vršili su neovlašćenu prodaju robe čiji je promet ograničen.

- U prodaji se, po zakonu, mogu naći samo cigarete i cigarilosi i duvanom mogu trgovati samo ovlašćene radnje za proizvodnju i promet na veliko i malo, nikako fizička lica – kažu iz policije.

Ilegalna prodaja rezanog duvana na pijacama sve je češća pojava, a prodavci duvan prodaju i preko interneta.

- Pojava ilegalnog rezanog duvana za 6 meseci smanjila je promet legalnog tržišta cigareta za više od 10 odsto, a time je oštetila i državu po osnovu neplaćenih akciza - rekao je za portal 24sata Srđan Lazović, direktor za korporativne i regulatorne poslove u “Britiš Amerikan tobaku”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bokan

    11:53 // 13. 7. 2013.

    U Nisu na zelenoj pijaci kod tvrdjave prodaju duvan na svakoj trecoj tezgi i niko ih ne dira sta ce u Svrljigu kad su mogli u Nisu da prodaju bez rizika.

  • Dr.Pravdic

    09:02 // 13. 7. 2013.

    Kakav uspeh!?U Nisu svakodnevno na svim pijacama se prodaje ovaj duvan.A naj upadljivija prodaja je subotom i nedeljom na buvljaku na autopijaci i oko tvrdjave.Ovde nema ko da hapsi?Ili su zasticeni!!

  • Aca

    07:56 // 13. 7. 2013.

    Nije neka "akcija" ali 14kg smrdljivog duvana, sa aromom prljavih čarapa, manje na tržištu. Samo pravi zavisnici mogu ovo sxanje da stave u usta.
    Nego, narko dileri ponovo rade, ajde posetite i njih

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: