Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 25. 11. 2022.

| Hronika

Optužbe na Banđurov račun i odgovor povređenog naprednjaka: “Napao me je, udarao, imam i medicinsku dokumentaciju”

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
hitna pomoć
Naprednjak ima povrede; foto: V. Keser

U sinoćnjem obračunu u niškom SNS-u povređen je naprednjak Marko Simov koji kaže da Miloš Banđur pokušava da se izvuče i zato Simov negira navode Banđura i tvrdi da ga je odbornik i bivši zamenik gradonačelnika “psovao, oteo mu telefon i naneo nekoliko udaraca u glavu”. Prilaže i medicinsku dokumentaciju o povredama. Policija se još nije oglasila. Iz Kliničkog centra potvrdili povrede.

Prvi poznati sukob niških naprednjaka u kojem je morala da interveniše i policija ima i nastavak.

Južnim vestima se javio povređeni naprednjak i u odgovoru novinarki na pitanja izneo je svoju verziju sukoba, u kojima negira navode Miloša Banđura i tvrdi da je upravo on (Simov) žrtva.

Naravno da jesam član Omladine Izbornog štaba Palilula 2 i uredno sam pozvan na sastanak putem viber grupe, toliko o tome da ja nisam pozvan, i da sam došao sa namerom da njega provociram, još, verovali ili ne, po instrukcijama gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski koju sam tri puta video u životu. Na sastanaku sam pozdravio sve članove sa kojima sam inače u odličnim odnosima i izašao ispred. Milos Banđur je tada prošao pored mene i uredno se javio.

Simov kaže da je želeo da Banđuru diskretno poveri neke informacije koje se tiču Banđura, ali da je tu nastao problem i sukob.

Kako sam mu to preneo tako je upao u neko patološko stanje u kome ga bar ja nikada nisam video i počeo da viče na mene, govori ko je tebe pozvao ovde , a onda je na moje zaprepašćenje opsovao meni majku bugarsku, ali i gradonačelnici Dragani Sotorivski takođe majku bugarsku. Tada sam izvadio telefon i počeo da snimam uz reči da to ponovi što je on i učinio, međutim moj telefon je zgrabio i u tom otimanju zadao mi je više udaraca u predelu lica, telefon sam mu istrgao ali polomljen.

Polomljen Banđurov telefon "priznaje" i objašnjava time da ga je stranački kolega isprovocirao psovanjem.

Da, tačno je da sam mu izlomio telefon i uradio bih to opet. To da sam sam sebi naneo povrede koje iznosi su pravi pokazatelj u kakvom se nervnom rastojstvu nalazi ovaj čovek, no medicinska opservacija ga potpuno demantuje. A to kako je mene video da udaram glavom, pa sam sklom da sebe povredim zbog gradonačelnice Dragane Sotirovski ne bi li njemu naneo štetu najbolje govori kakva se šizofrena cepanja događaju u njegovoj glavi. Povrede imam samo ja, on nikakve, pa me čudi kako toliko udaraca a nijedna povreda. No, veštaci se utvrditi! - izričit je Simov.

Dodaje da pristaje na poligraf, a u odgovoru je izneo i niz pitanja na Banđurov račun za koje traži policijski i partijski epilog - od “seksualno prestupničkih” do pitanja “da li je tačno da mi je rekao da je Aleksandar Vučić kupio orden Aleksandra Nevskog za 3 miliona dolara a njegov prijatelj Bobotkov nosio novac?

Negira da radi u zaveri sa Sotirovski protiv Banđura.

Gradonačelnica se još nije oglasila o sukobu u koji su je "uvukle" stranačke kolege.

Pre famoznog poligrafa, popularizovanog poslednjih godina, treba da se oglasi policija i tužilaštvo, odakle još nema odgovora o okolnostima sinoćnjeg sukoba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    22:40 // 25. 11. 2022.

    Ovakve vesti, normalnog coveka, koji ,kako- tako, zivi od svog rada, skoluje decu,placa porez..., teraju na povracanje ! Nisu krivi ovi dosljaci,posast,krivi smo mi,sto decenijama zivimo,volimo i rodjeni smo u ovom gradu,koji je zadnjih godina doziveo totalnu propast !

  • danija

    16:26 // 25. 11. 2022.

    Ovi Banjuri, Simovi , Sotirovski. Svi rodjeni nislije. Dele ga ko da im je dedovina. Tuga i nesreca moje nislije ( mislim na prave )

  • radivoje milenković

    15:39 // 25. 11. 2022.

    Petar SNS A šta bi bilo da staneš na bilo čiju stranu - makar i partijsku, kao teg na terazije? Dok to radiš, u pauzi, podeli nekoliko saveta, čisto da nas malo prosvetliš i malo se pozabavi pravopisom!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: