Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 21. 3. 2013.

| Hronika

Optužio lekare za smrt kćerke

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
Bela palanka

Milan Đorđević otac devetogodišnje devojčice, optužio je dežurnog lekara u belopalanačkom Domu zdravlja da je odbio da pomogne detetu. Direktor odbacuje odgovornost i tvrdi da je sve urađeno po propisu.

Otac tvrdi da je lekar direkno kriv za smrt njegovog deteta.

- Mom detetu je pozlilo u tri izjutra i teško je disala. Pozvao sam Dom zdravlja, ali dežurni lekar nije želeo da dođe. Potom sam pozvao policiju,koja se odazvala na moju molbu i prevezla dete u Dom zdravlja –kaže otac preminule devojčice.

Sa druge strane direktor Doma zdravlja dr Vencislav Rangelov kaže da je otac lekara pozvao tek pošto je dete umrlo.

- Dežurni lekar me je obavestio da mu je otac tokom razgovora rekao da je devojčica preminula i da treba da konstatuje njenu smrt. U skladu sa propisima on ga je uputio na lekare iz dnevne smene – kaže dr Ranglov.

Otac Milan Đorđević kaže da je podneo prijavu pirotskoj policiji, koja je potom obavestila javnog tužioca.

Istražni sudija Osnovnog suda u Pirotu Ivan Nikolić naložio je da se uradi obdukcija kako bi se saznao uzrok smrti deteta, kao i da li postoji odgovornost lekara, a obdukciju bi trebalo da urade lekari Instituta za sudsku medicinu iz Niša.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • crni nis

    00:58 // 24. 3. 2013.

    tose desava i kod nas u nisu toliko puta se desilo i meni da ih zovem da dogu posto e mij otac operisan baj pas od srce nikad nisu dosli dok ga ja ne odvedem takvima zakon u svoje ruke ni polici ni sudije sam presudi

  • Strahinja

    01:11 // 22. 3. 2013.

    Ja koliko znam da se svi razgovori sa policijom i sluzbom Hitne pomcoi snimaju, pa nadlezni neka utvrde sta je je otac rekao doktoru i obrnuto. Zar bi otac lagao o svom detetu?! Eeej ludaci jedni, dete je preminulo, a doktor nije cak ni suspendovan! Kakav je bre to lekar, za sta je postavljen, da spava??? Iz dzepa gradjana im se placa a oni ovako??? Strasno... Moje iskreno saucesce porodici!

  • milan mladenovic

    16:46 // 21. 3. 2013.

    Verovatno nije hteo da prekida san.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: