Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 24. 10. 2018.

| Hronika

Optužnicu protiv Džunića Viši sud vratio tužilaštvu - zahtevaju još dokaza

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
boban dzunic
Umesto potvrde, optužnica protiv Džunića vraćena u fazu istrage; foto: Vanja Keser

Iako je Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo optužnicu protiv niškog odbornika i bivšeg predsednika Opštine Palilula Bobana Džunića, koji se sumnjiči da je proneverio oko 3 miliona dinara iz Opštine, Viši sud je nije potvrdio, već je vratio tužilaštvu. Kako pojašnjavaju u tužilaštvu, postupak je ponovo u fazi istrage, ali do ponovnog podizanja optužnice ne bi trebalo da prođe mnogo vremena.

U Višem sudu objašnjavaju da slučaj nije “propao u vodu”, već da smatraju da je potrebno da tužilaštvo pronađe još dokaza za počinjeno krivično delo koje se Džuniću stavlja na teret.

Naredbom je vraćeno na dopunu istrage. To znači da nije “propalo u vodu”. Znači, sud kada ispituje meritorno optužnicu, on gleda šta je još potrebno da bi se ona potvrdila - navode u Višem sudu.

U Višem tužilaštvu potvrđuju da je Džunićev slučaj ponovo u fazi istrage, ali da ponovovno "slanje" optužnice sudu ne bi trebalo dugo da traje.

Mislim da ne bi trebalo da bude neki duži period. Ovo je sada dopuna one prvobitne istrage, pa praktično ponovo ide optuženje. Nije to sve iznova, već je, da kažem, to samo mala modifikacija - navode u Tužilaštvo.

Podsetimo, juna 2017. godine, u velikoj policijskoj operaciji “Signal”, između ostalih, uhapšen je i donedavni direktor Elektrodistribucije i bivši predsednik Opštine Palilula Džunić.

Njemu se stavlja na teret da je u vreme dok je bio predsednik Opštine Palilula proneverio oko 3 miliona dinara iz projekta Evropske unije "Living green". Nakon hapšenja, Džuniću je bio određen pritvor od 30 dana, međutim, zbog bola u grudima, on je bio prebačen u niški Klinički centar, gde je proveo jedan dan. Pritvor je ukinut nakon 30 dana, kada su, kako su tada rekli u Višem sudu, saslušani svi svedoci za koje je bilo procenjeno da bi Džunić mogao da utiče na njih.

Optužnica je podignuta nakon više od od godinu dana od hapšenja.

Inače, zbog sumnje da je iz istog evropskog fonda pronoverio pare, čak dvaput je bio hapšen i sadašnji zamenik predsednika Opštine Palilula Nikola Božić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MIKI.J.

    08:14 // 25. 10. 2018.

    Na kraju će biti , pojeo vuk magare !!!

    • Tivat

      09:17 // 26. 10. 2018.

      Da,samo sto smo mi magarci,koji cute!

  • dragoljub stamenković

    13:50 // 24. 10. 2018.

    Baš te briga Džuniću.
    U Srbiji se na vlast vazda dolazilo posle zatvora.
    To su naši UNIVERZITETI !

  • advokat

    12:49 // 24. 10. 2018.

    Na delu je muljanje i oslobadjanje od krivice,a milione pojela maca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: