Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 10. 11. 2022.

| Hronika

Osuđen na godinu i 8 meseci zbog ubadanja Uroša Janjića na niškom keju

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Sud Niš
Završeno suđenje; foto: JV / Tamara Radovanović

Na osnovu iskaza oštećenih, svedoka i odbrane i ostalih dokaza, Sud u Nišu osudio je N. R. na godinu i 8 meseci zatvora zbog ubadanja Uroša Janjića koji je zadobio teške telesne povrede. Zbog učestvovanja u tuči, A. Z. i M. K. biće kažnjeni novčano, dok je Janjićev drug Đ. Đ. osuđen uslovno.

Posle tri godine Osnovni sud u Nišu konačno je doneo prvostepenu presudu u slučaju ubadanja Janjića zbog antifašističke majce.

Krivi su zbog to ga što je 1. maja 2019. godine oko 00:30 časova u Nišu na Keju kod spomenika Nadežde Petrović u uračunljivom stanju oštećenog Uroša Janjića okrivljeni N. R. teško telesno povredio, dok su okrivljeni A. Z, M. K. i Đ. Đ. krivi za učestvovanje u tuči u kojoj je oštećeni Uroš Janjić zadobio tešku telesnu povredu nakon verbalne rasprave koju je započelo NN lice u vezi majce sa natpisom “ACCION - ANTIFASCISTA” - rečeno je u Sudu.

Okrivljeni N. R. izvršio je krivično delo teška telesna povreda sa krivičnim delom laka telesna povreda, a kao otežavajuću okolnost Sud je uzeo u obzir to što je i ranije osuđivan za isto krivično delo, pa ga je osudio na jednistvenu kaznu zatvora od godinu dana i 8 meseci.

Dvojica okrivljenih A. Z. i M. Z. koji su te večeri bili sa njim u društvu osuđeni na novčane kazne u iznosu od po 100.000 dinara zbog učestvovanja u tuči koja je usledila nakon što je NN lice zatražilo od Uroša Janjića da skine majicu.

Njegovom drugu Đ. Đ. za koga je branilac tražio oslobađajuću presudu, Sud je utvrdio kaznu zatvora od 3 meseca koja se neće sprovesti ukoliko godinu dana od pravosnažnosti presude ne ponovi krivično delo.

Ustanovljeno je da su svi okrivljeni bili u stanju uračunljivosti i svesnosti da čine krivična dela.

Današnjoj presudi nije prisustvovao oštećeni Uroš Janjić koji je te večeri, što je pročitano u sudnici, zadobio laku povredu u vidu dve "oguljotine" na koži, kao i dva uboda nožem na levoj strani leđa zbog čega je odmah hospitalizovan.

Podsetimo, ovaj slučaj izazvalo je dve antifašističke šetnje, a policija je tek nakon nekoliko dana podnela 5 krivičnih prijava.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    01:03 // 11. 11. 2022.

    Ovo mu dođe kao čvrga...cirkus!

  • Nacifašisti na okup!

    19:47 // 10. 11. 2022.

    Dakle, kad si nacista i kad javno pozdravljaš nacističkim pozdravom, kad kreneš da ubiješ čoveka i naneseš mu smrtonosne povrede, ova država i njene sudije će te blago pomilovati po glavici fašističkoj.

  • Saki

    18:51 // 10. 11. 2022.

    Ovo je još jedan pokazatelj propalog srpskog društva i naroda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: