Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 28. 10. 2015.

Osuđeni zbog gram ili dva droge, a koštaju državu hiljade evra

490x370-zatvor Loša zakonska regulativa košta državu; foto: JV

Iako najveći broj osuđenih u niškom KPZ-u robija zbog samo nekoliko grama droge čija vrednost na crnom tržištu može biti i nekoliko desetina evra, njihovo zakonom propisano trogodišnje služenje kazne državu košta preko 15.000 evra.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • marija lazarevic

    13:03 // 28. 10. 2015.

    Ti koji su prodavali drogu i treba da leze u zatvoru. Problem je sa onim zatvorenicima koji su je konzumirali, krali da bi tim dilerima placali drogu.Zavisnici cesto priznaju i dela koja nisu pocinili pa tame u zatvoru. Takvim zatvorenicma treba pruziti sansu da rade, i da se socijalizuju.

  • Anwalt

    14:45 // 28. 10. 2015.

    A koliko je onda besmisleno lezati u zatvoru zbog ne placene kazne za pojas ili neki drugi banalni prekrsaj. Zasto ne zazivi institut drustveno korisnog rada? Kome to ne odgovara?

  • Pera Peric

    17:28 // 28. 10. 2015.

    Лепо увести смртну казну за: диловање, силовање, издају земље, свеопшти криминал(пљачку државе), педофилију, убиства и слично, па да видиш како би се смањио криминал у држави!Живимо у земљи у којој не смеш да такнеш лопова који ти уђе у кућу да те опљачка и пребије. Да не говорим о криминалцима и политичарима са кримосима (тајкунима), које не смеш ни да погледаш јер су ко бели медведи заштићени.

    • Marko Kraljevic

      19:21 // 28. 10. 2015.

      Budi malo realan sto se tice prvog dela, oko drugog se u potpunosti slazem sa tobom!

  • Gle, gle

    17:42 // 28. 10. 2015.

    Bilo bi interesantno videti statistiku koliko grama te i te droge, koliko njih je osuđeno.

    Pa da vidimo da li ovi sa većom gramažom dolaze do zatvora

  • АА

    18:54 // 28. 10. 2015.

    Та количина за коју су осуђени не значи да је и једина дрога коју су продали, једноставно ,,пали" су због тих пар грама, а ко зна колико су продали пре тога. Ради се о озбиљном кривичном делу, са озбиљним последицама по друштво, много тежим од горе поменутих 15.000 Е.

    • Branko Savic

      10:36 // 29. 10. 2015.

      Mnogi od njih uopste nisu prodavali drogu vec su uhapseni sa pola grama marihuane za licnu upotrebu, sto uopste nije ni krivicno delo, ako uzmemo zdravu logiku. Biljka izraste iz zemlje, ti stavis cvetic u dzep i zbog toga robijas tri godine!?

  • Антибот

    07:36 // 29. 10. 2015.

    У каменолом и да видиш како плаче и зарађује дневницу

  • Profesor

    09:02 // 29. 10. 2015.

    Još i da ih žalimo?

  • mile

    17:22 // 29. 10. 2015.

    uhapsili nekog zbog dva grama, a koferi slobodno proilaze

  • Грађанин

    11:52 // 30. 10. 2015.

    Ако се извршење кривичних санкција посматра из угла менаџера, што може бити управник КПЗ, онда је дозвољено да заборави или да не зна да је ово кривично дело, друштвено опасно дело које угрожава или повређује одређена правна добра, државу или друштвену заједницу као целину односно појединца, и да је то друштвено опасно понашање појединца и зато се изричу затворске казне.

    • Sramota

      20:38 // 11. 2. 2016.

      Od običnih gradjana bez kriminogenog ponašanja pravimo psihičke bolesnike koji čitavog života budu na lekovima.Zbog osmeha i malo crvenih očiju, ili želje za izlečenjem prirodnim preparatom čiji je LD50 1:20.000.Kanabis se koristi kao sredstvo da se šminkaju statisticki rezultati borbe protiv kriminala hapšenjem studenata,običnih gradjana i obolelih od najtežih bolesti. O trošku budžeta. Pravda?

  • MilanChe

    11:04 // 11. 2. 2016.

    Prijatelj,veteran rata 99e. Zbog trave osudjen na 3god. Jos mu stavili i prodaju. Konzumira da bi izbacio iz glave nesto sto je doziveo na ratistu. Podrzavam ovo. Jer tuzilastvu je bitna samo statitstika a ne pravda. Za travu ne treba ici u zatvor,decko jos hteo da se obesi u istrazi ali tuzilastvo nema sluha. Nije mu tamo mesto, nije diler,znam ga ceo zivot! Mora se zakon menjati za marihuanu!!!

  • zivkovic aleksandar Bielefeld Nemacka

    19:05 // 12. 2. 2016.

    Ovde u Nemackoj se kupuje koliko hoces svakoga dana ima ponegde policiju ali samo po Nekad,policija je provela mog druga dok je dilovao I oduzeli su mu 52 kesice oko 52 grama I odmah ga pustili I platice neku kaznu od oko 1200 eura na rate za dve godine po 50 eura mesecno I to je to pisi se I kupuje svaki Dan se ima svako pisi ovde na ulici na raskrscu u parku na groblju svugde

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: