Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 12. 1. 2023.

| Hronika

Osuđujuća nepravosnažna presuda Igoru Novakoviću - godinu i po dana zatvora

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Igor Novaković
Presuda je nepravnosnažna; foto: JV

Zamenik predsednika niške Skupštine i lider niškog SPS-a Igor Novaković osuđen je na kaznu zatvora od godinu dana i šest meseci zbog zloupotrebe službenog položaja dok je bio direktor Jugoistoka. Iz Višeg suda u Nišu kažu da je presuda nepravnosnažna, tako da ona može biti ukinuta ili potvrđena. Novaković podseća na pretpostavku nevinosti i napominje da presuda nije pravosnažna, kao i da mu još nije dostavljena i obrazložena.

Džunić i Novaković Predsednik gradske Skupštine i njegov zamenik; foto: JV / Jelena MišićNakon što je nepravnosnažnim rešenjem potvrđena optužnica protiv naprednjaka i predsednika Skupštine Niša Bobana Džunića zbog pronevere novca, i njegov zamenik nepravnosnažno je osuđen.

Još 2015. godine lider Socijalističke partije Srbije u Nišu uhapšen je zbog navodne umešanosti u malverzacije sa novcem u preduzeću čiji je direktor bio. Odluka o zatvorskoj kazni još nije konačna.

Nepravnosnažnom presudom I. N. je oglašen krivim zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 3 u vezi stava 1 u vezi člana 61. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana i šest meseci. Saokrivljeni su oslobođeni optužbi - navode iz Višeg suda.

Na pitanja da li će se žaliti i kako će sve uticati na njegovu političku karijeru, Novaković odgovara da prvostepeni postupak još nije gotov i da mu presuda nije dostavljena. Dodaje da ne želi da komentariše nešto što do sada nije mogao da pročita i da ne želi da remeti dalji tok postupka ili da utiče na njega.

Prvostepeni postupak još nije završen. On se završava u trenutku obrazloženja presude i dostavljanja presude meni i mojim braniocima. U svakom slučaju, i kada se dostavi obrazloženje presude, ona je nepravosnažna i podrazumeva se prezumpcija nevinosti. Sledi, da ne može da utiče ni na šta - kaže Novaković.

Podsetimo, slučaj datira iz 2013, reč je o otkazivanju tendera za "menadžerske usluge" i dodeljivanju posla vrednog preko 30 miliona dinara preduzeću CIM grupa, kako su saopštili nadležni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    01:03 // 18. 1. 2023.

    Bez obzira sto je nepravosnazna presuda, Igor mora da se skloni sa drzavnih funkcija. Jedno je da postoje optuzbe, sasvim drugo je da postoji presuda. Veliki problem je sto na zalost niko vise ne veruje u nase otromboljeno, trulo, sporo i ispolitizovano sudstvo pa sve ovo traje 10 godina!

  • Dragan

    13:15 // 13. 1. 2023.

    Sledece radno mesto drzavni sekretar u vladi, stekao kvalifikacije.

  • Sasa

    07:21 // 13. 1. 2023.

    U kolko pare da ce da se sa apelacionog vrati na ponovno odlucivanje i tako od 2013.....

    • Pripravnik

      09:47 // 13. 1. 2023.

      Da li postoji odgovornost sudije ?
      Zasto bi se posle placalo iz budzeta optuzem.Napravi se proceduralna greska pa se vrati.Opsta zastarelost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: