Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 27. 6. 2019.

| Hronika

Osumnjičeni za napad nožem na niškom keju pušteni posle saslušanja, tužilaštvo čeka krivične prijave

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
sud
Krivična prijava još putuje od policije do tužilaštva ;foto: S. M.

Bez pritvora, ali još i bez krivične prijave pred tužilaštvom su prtorica Nišlija osumnjičenih da su učestovali u napadu na niškom keju, kada je zbog, kako sam kaže, majice sa antifašističkom porukom izboden mladić. U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da bi krivična prijava svakog časa trebalo da stigne na njihovu pisarnicu i da je dežurni tužilac ocenio da nema potrebe za pritvorom. Ipak, advokat Danilio Nikolić ukazuje da se pritvor inače određuje i za manja krivična dela.

Prošla su 3 dana od privođenja petorice Nišlija, od kojih je jedan od njih osumnjičen da je 21. juna nožem ranio 25-godišnjaka. U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da do njihove pisarnice još nije stigla krivična prijava iz policije.

Dodaju i da je zamenik javnog tužioca, koji je na dan hapšenja dežurao, ocenio da nema potrebe za pritvorom ni zadržavanjem u policiji do 48 sati.

Ovo se radi u redovnom postupku. Kad stigne krivična prijava, onda se sprovode dokazne radnje. Ispituje osumnjičenog, oštećenog, vodi se postupak. Oni su privedeni samo. Oni su u ovom trenutku na slobodi - navode u Tužilaštvu.

Čuveni niški krivičar i bivši predsednik suda Danilo Nikolić smatra da je neopravdano što toliko dugo putuje krivična prijava od policije do tužilaštva, ali i što osumnjičenima nije određen pritvor.

Smatra da u pritvoru zavšavaju oni sa mnogo manjim krivičnim delima, dok, kako kaže, osoba za koju se sumnja da u centru Niša napada ljude zbog majice, ostaje na slobodi.

Mislim da se za mnogo manja krivična dela određuje pritvor, za neka dela koja se forsiraju, a da se za neka dela neopravdano ne određuje pritvor. Kakva je to onda poruka građanima i tim mladim ljudima koji su, eto, tako plahoviti. Nije to adekvatna borba - ističe Nikolić.

Podsetimo, 25-godišnji U. J. je nakon napada bio siguran da je jedini razlog što je izboden majica koju je nosio, a koja je imala antifašistički natpis, jer je sve delovalo koordinisano. Nakon 3 dana napadači su uhapšeni. Među njima je, kako su rekli u policiji, 33-godišnji N. R, kome se stavlja na teret krivično delo nanonešenje teških telesnih povreda i još četvorica od 21 do 25 godina, koji se sumnjiče za učestvovanje u tuči.

Na ovaj incident bilo je reakcija na društvenim mrežama, a na pitanje Južnih vesti da događaj prokomentariše stigla je i reakcija gradonačelnika Niša koji je napad osudio, a odbornik u niškoj Skupštini Srđan Nonić večeras organizuje protestnu šetnju protiv fašizma na nišavskom keju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    17:55 // 28. 6. 2019.

    Kako se za SVE i SVJA na tv aparatima oglašava gdin. Predsednik države Srbije-tako bi voleo da može i za ovo. Ima li nekog u ovoj niškoj palanci s kim je blizak pa da mu se dojavi. Nema? Znao sam.

  • Anonimus

    19:28 // 27. 6. 2019.

    Nase pravosudje ide cetvoronoski kao dete, a 4 je broj neukih. Oni sto znaju sede po bastama i restoranima u blizini suda i ne ispustaju telefone iz ruku.

  • Mile Travar

    18:05 // 27. 6. 2019.

    Imali smo i ja i dosta mojih prijatelja problema sa skinsima. Prebijali, lomili ruke, ubadali, mene posekli nožem po slepoočnici. I nikom ništa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: