Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:12, 17. 10. 2016.

| Hronika

Osumnjičeni za smrt devojčice u Blacu zatražio manju kaznu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Visi-sud-prokuplje-foto-lj.m..jpg
Sledeće ročište u prokupačkom Višem sudu zakazano je za 7. novembar; foto: Lj.M.

Nakon što je februara u Blacu, vozeći pijan, kolima usmrtio 13-godišnju devojčicu na pešačkom prelazu i pobegao, osumnjičeni je zatražio na prvom ročištu sporazumno prizanje krivice u zamenu za blažu kaznu.

Vremenski uslovi i smanjena vidljivost, neispravan i oštećen auto i alkoholisano stanje neki su od argumenata koje je izneo u svoju odbranu osumnjičeni 24-godišnji Nikola Bošković pred Višim sudom u Prokuplju.

Krivicu za smrt devojčice Nade Bogićević nije negirao, a rekao je i da se kaje zbog svega što se desilo.

I dok je odbrana osumnjičenog predložila da se postigne dogovor o sporazumnom priznanju krivice, tužilaštvo je zastupalo tezu da Bošković može da prizna krivicu, ali da kazna mora biti maksimalna.

Izjavu je dala i maloletna devojčica koja je u momentu nesreće prelazila ulicu sa nastradalom, ali je u trenutku zastala i izbegla udarac.

Najuža porodica nesrećne Nade, majka Dragana i otac Radoljub nisu prisustvovali suđenju, ali je tu bio njen ujak Dragan Dunjić.

Nijedna kazna nije dovoljna i neće nam vratiti život našeg deteta, ali najmanje što očekujemo od suda je da počinioca osudi maksimalno. Sledeće ročište je zakazano za 7. novembar - kratko je prokomentarisao Dunjić.

Protiv Boškovića su inače podignute dve optužnice, za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina i krivično delo za nepružanje pomoći nakon izvršenog krivičnog dela za koje je zaprećena kazna zatvora do 5 godina.

Inače, majka nastradale devojčice ranije je zatražila i najavila inicijativu da se ovakve saobraćajne nesreće tretiraju drugačije u krivičnom zakonu.

Podsetimo, nesreća koja se dogodila 27. februara potresla je Blace, ali i Srbiju, a marta ove godine v. d. direktora policije Vladimir Rebić suspendovao je načelnika policijske stanice i policajca iz Blaca jer je utvrđeno da je osumnjičeni za ovu nesreću imao više saobraćajnih prekršaja i “pijanih vožnji”, a da nije "procesuiran".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LosMi

    05:37 // 18. 10. 2016.

    I treba ga osuditi manje. Na 99 godina umesto na 100

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: