Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 16. 7. 2023.

| Hronika

Otac svedoči da su vršnjaci pretukli 15-godišnjaka u dvorištu niške škole

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
oš ratko vukićević
Napaala ga grupa mladića u dvorištu osnovne škole; foto: printskrin/Google street view

U noći između petka i subote je grupa mladića pretukla 15-godišnjaka iz Niša u dvorištu niške osnovne škole - to svedoči njegov otac Marko Došljak, koji tvrdi da ga je prvo jedan vršnjak udario, a kada je pao šutirali su ga po glavi i telu i naneli mu teške telesne povrede. Otac ističe da dečak nije u životnoj opasnosti, čeka operaciju jagodične kosti, ali je jako potresen i ljut jer ne zna zašto mu se ovo nasilje desilo. Iz niške policije su samo potvrdili da im je prijavljena tuča.

Nišlija Marko Došljak, koji je novinarima Južnih vesti ukazao na još jedno vršnjačko nasilje, ističe da se na žalost ono dogodilo njegovom sinu, koji je u petak, 14. jula uveče sedeo sa dve drugarice u dvorištu niške škole "Ratko Vukićević" u blizini Čaira.

Jedino u šta nije siguran je da li je grupa dece već bila u dvorištu ili se se pred tuču pojavili, ali napominje da je siguran da su njegovog sina napali bez ikakvog razloga.

Uglavnom, te dve drugarice su otišle u jednom trenutku nešto da kupe, njemu je onda ta grupa dece u kojoj je bilo između 20 i 30 njih, prišli su mu i počeli da ga provociraju. Iz te grupe su se njih trojica izdvojila, jedan je prišao i šutnuo ga u predelu međunožja i stomaka, uz priču tipa "šta ćeš ti ovde, ko ti je dao za pravo da sediš ovde, ovo nije tvoja škola" i slično. Kada ga je šutnuo sin mu je uzvratio, ali ga je onda drugi gurnuo s leđa, on je pao, kako je pao oni su počeli da ga šutiraju u glavu i po telu - svedoči otac.

U tom trenutku su se drugarice njegovog sina vratile u dvorište škole i videle da im je drug napadnut, kaže Došljak, počele su da viču "policija", pa se grupa mladića razbežala. Ipak, kaže da je bilo kasno, jer su njegovog sina već povredili, a ubzo je došla policija i odvezen je u bolnicu.

Levo oko mu je bilo skroz zatvoreno, slikali su mu glavu da vide da li je sve okej i hvala bogu nema potres mozga, nema povrede na mozgu, nije mu slomljen nos, nije mu povređeno uho i očno dno. Ali mu je slomljena jagodična kost od udaraca. Od juče je na Maksiofacijalnoj hirurgiji, na žalost moraće na operaciju i mi smo vrlo potrešeni zbog toga. Što se njega tiče nadamo se da će sve ovo proći bez nekih ozbiljnijih ožiljaka i fizičkih i mentalnih. On je vrlo potrešen sada i vrlo ljut, nije mu jasno kako se i zašto sve ovo desilo, a malo se boji i šta će biti posle zbog celog postupka - ističe.

Iz niške policije su samo potvrdili da im je 14. jula kasno uveče prijavljena tuča u dvorištu ove niške škole, da rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti, a za više informacija su uputili na Više javno tužilaštvo.

Došljak ističe da je policija po službenoj dužnosti pokrenula postupak protiv nepoznatih osoba, ali da su drugarice njegovog sina dvojicu napadača prepoznale i juče su o tome dale i zvaničnu izjavu.

To su deca, sve je to u redu, ali ovo su teške telesne povrede i ja želim da stanem u odbranu svog deteta. Ovo nije neka dečija tuča između dva dečaka, mog sina je napala grupa dece, a to je sve ovo protiv čega ljudi protestuju i protiv čega se svi mi borimo, ovo je stvarno već znak da puca po svim šavovima. Ja se ne stidim da kažem da je moje dete napala rulja neke dece i da ću da učinim sve da ta deca ne budu stavljena na stub srama, ali da dobiju zasluženu kaznu i da se to više nikada ne desi ni njima niti nekoj drugoj deci - zaključuje Došljak.

Iz UKC Niš za sada nema informacija o stepenu povreda i trenutnom stanju dečaka, a kako su objasnili novinarima, Maksiofacijalna hirurgija pripada Stomatološkom fakultetu, koji zvanično nema portparola.

Otac dečaka kaže da prema poslednjim informacijama lekara njegov sin čeka da ujutru zaseda konzilijum i odluči da li će biti operisan uz lokalnu ili totalnu anesteziju, što zavisi od vrste zahvata prilikom operacije jagodične kosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Strah

    12:06 // 17. 7. 2023.

    Ja se plasim ovih klinaca danas. Bezim kao djavo od krsta kad ih vidim u grupicama kako se krecu po gradu. Imam 27 godina i plasim se 15- ogodisnjaka. Toliko o tome.

  • Joca

    10:59 // 17. 7. 2023.

    Srbija protiv nasilja. Strasno gde nam je otislo drustvo, vreme je za rucnu kocnicu.

  • Zoran Stojanović

    09:39 // 17. 7. 2023.

    Pogledajte kakvi su im sve uzori. Rasta,buba,Relja,voyage,Milica Pavović,Aca lukas itd...Ko su bre ti likovi?Pogledajte samo šta simbolizuju i šta govore u pesmama...Sve je jasno...Definitivno da treba spustiti krivičnu odgovornost na 12god. A uvesti i nultu toleranciju za nasilje a pogotovo u školama.

    • STOJAN

      21:01 // 17. 7. 2023.

      STRAŠNO.
      Šta nam je najbolje učiniti da prestane ovo ludilo.
      A zamisli pa da im uzor budu čelnici SNS i kobajagi rukovodioci Direkcije za prevoz.
      Samo vaspitavati decu da budu pošteni,čestiti i da završavaju visoke škole.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: