Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:43, 19. 11. 2021.

| Hronika

Otac učenice upao na čas u niškoj osnovnoj školi i pretio drugoj deci, reagovala i policija

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
78628044_2556825627973005_5399648741550456832_n
Protiv 43-godišnjaka podneta krivična prijava; foto: JV

Roditelj učenice upao je na čas fizičkog u Osnovnoj školi “Car Konstantin” u Nišu i sukobio se sa drugaricama svoje ćerke, zbog čega je protiv njega podneta krivična prijava, potvrdila je niška policija. Direktorka škole Gordana Milošević tvrdi da đaci nisu bili ugroženi jer je nastavnik odmah reagovao i da su obaveštene sve nadležne institucije.

Milošević navodi da je prema izjavama prisutnih u utorak, 16. novembra, muškarac preskočio ogradu škole, a zatim vređao učenice koje su bile na času fizičkog i pretio im.

Ističe da ga je nastavnik odmah zaustavio i smirio, kao i da su sva deca bila bezbedna.

OŠ “Car Konstantin” je postupila strogo po Pravilniku o Protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, kada je treće lice ugrozilo bezbednost učenika, tako da bezbednost učenika nijednog trenutka nije bila dovedena u pitanje - navodi Milošević.

Dodaje da su osim policije obavešteni Centar za socijalni rad i Školska uprava Niš i da će oni preduzeti dalje aktivnosti, kao i da je škola izradila Individualne planove zaštite za sve učenike koji su učestvovali u događaju i da će preduzimati sve mere iz svoje nadležnosti.

Iz Policijske uprave kažu da su obavili razgovore sa roditeljima, starateljima i zaposlenima u školi i da je obavešteno niško Osnovno javno tužilaštvo, po čijem nalogu je protiv 43-godišnjaka podneta krivična prijava jer se sumnjiči za ugrožavanje sigurnosti.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje za javnost direktorke OŠ "Car Konstantin" Gordane Milošević (preuzmi) - 248.59 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zoza

    09:40 // 22. 11. 2021.

    nema opravdanja za ovakav potez roditelja.trebao je prvo sa nastavnikom odnosno sa školskom stručnom službom da ostvari kontakt pa sup prijava centar za soc rad može da pomogne
    s druge strane šta ako je i očevo dete problematično ono u smislu da provocira vređa što bi rekli leskovčani ččkolj... treba i drugu stranu saslušati pa sa roditeljima svih učesnika razgovarati

    • Jeca

      14:33 // 22. 11. 2021.

      Dug je put: razredni st., pedagog, psiholog, direktor, soc sluzba, policija... Koliko cekati? Bice da je najefikasnije, kao sto rece jedan komentator, protestno pismo skoli, roditeljima nasilnika i tuzbe u roku od tri dana.I svako neka resava u svom domenu ili po sili zakona. Dok se stvar po protokolu ili mimo njega savije, otegne, zapne, razvuce, lose proceni, ne uzme za ozbiljno, ode sve u

  • Zoki ajduk

    18:41 // 19. 11. 2021.

    Kako to da se desi u "elitnoj" školi.
    Roditelj je pogrešio što se sam obračunavao sa decom, ništa nije postigo, oni to i ne razumeju pošto su tako vaspitani od elitnih roditelja i njima je to normalno da je neko ispod njih.
    Trebao je kada ne reaguju nastavnici i direktorka da prijavi policiji vršnjačko nasilje. Mislim da u policiji ima ljudi koji se time bave. A kad dođe policija druga pesma.

    • Ivan

      19:29 // 19. 11. 2021.

      Lično vudi alenu,ovaj tedoh da kažem vulinu....

  • Sofija

    17:41 // 19. 11. 2021.

    Opširna i otvorena za izjave medijima, direktorka ove škole ! Sve po propisu i Protokolu ! Nažalost, u mnogim prethodnim slučajevima to nije bila. Poznata su zataškavanja upravo vršnjačkog nasilja u ovoj škol, zbog čega je ovaj otac možda tako i reagovao, što naravno ne podržavam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: