Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:45, 10. 7. 2013.

| Hronika

Otkriveni nelegalni magacini sa švercovanom robom

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
plomba.jpg
ilustracija; foto: abcportal

Niška policija, u saradnji sa Poreskom upravom, uhapsila je 4 osobe zbog pokušaja da iz zapečaćenog magacina kroz prozor iznesu zaplenjenu robu, za koju se sumnja da je švercovana iz Bugarske.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, inspektori Poreske uprave otkrili su na "buvljaku" kod MIN (OTC), a zatim i zapečatili 2 nelegalna magacina sa velikom količinom robe široke potrošnje, akciznim proizvodima stranog porekla kao i alkoholna pića za koja se sumnja da su falsifikovana, a vlasništvo su trgovinske radnje „Mara“ iz Niša.

Međutim, u noći između 9. i 10. jula, navodi se u saopštenju, vlasnik navedene radnje i još 3 osobe nasilno su ušli u zapečaćene objekte kroz otvore sa zadnje strane objekta, tako da nisu skinuli plombe sa ulaznih vrata.

Tako su uspeli da iznesu i određenu količinu robe.

- Oko 2 časa, na osnovu dostavljene informacije od strane Poreske policije, Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Niš, izašli su nalice mesta i zatekli vlasnika radnje M.N. i još tri lica kako iznose robu iz magacinskog prostora i prebacuju u kombi vozilo sa namerom da istu sakriju na drugu lokaciju i na taj način onemoguće inspektore Poreske policije u sprovođenju mera i radnji iz njihove nadležnosti - saopštilo je Ministarstvo.

Kako navode u Ministarstvu finansija, sumnja se da se radi o robi koja je već duže vreme raznim kanalima ilegalno prenošena iz Bugarske, bez plaćanja poreza i carina.

- U toku su dalje provere radi utvrđivanja vrednosti i količine nelegalne robe kao i okolnosti pod kojim se vršila nabavka i prodaja krijumčarene robe i identifikovanja svih učesnika u ovom lancu nelegalnog prometa.

Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • milam petrovic

    10:29 // 11. 7. 2013.

    kakav uspeh policije,a pitate li se zasto to ljudi rade.Gradjani sazaljevaju svercere budite sigurni.Male su to pare i velike muke.Najveci sverceri su gore pored njih ali to su bizmismeni.Tuzno narod

  • Dr.Pravdic

    07:34 // 11. 7. 2013.

    Zna se tacno kojim autobusima dolazi sverc ali to niko ne sprecava vec naprotiv rade u saradnji sa carinicima i policijom.Sticajem okolnosti bio sam svedok kako se iznose stotine hiljada evra za sverc

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: