Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 5. 5. 2011.

| Hronika

Otpao točak sa autobusa

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
ilustracija; foto: euroturs.rs

NIŠ - Sa autobusa "Eurotursa", kojim su učenici niške Osnovne škole „Učitelj Tasa“ krenuli na ekskurziju, u toku vožnje otpao točak. U udesu nema povređenih, prenosi Blic.

Nezgoda se desila u mestu Razbojna, na tridesetak kilometara pre Brzeća, a deca iz drugog autobusa su mobilnim telefonima javila roditeljima šta se desilo.

- Zvalo me je dete telefonom da mi kaže kako je autobusu ispred njih pukao točak i odleteo u njivu. Prvo nisam mogla da poverujem, ali se ispostavilo da je tačno. Vodi li neko računa o tome kakvim autobusima nam deca idu na ekskurzije i da li su ispravni? Treba brinuti o tome, a ne samo o zaradi i dnevnicama. Šta bi bilo da je pukao prednji točak možemo samo da nagađamo - kaže majka jednog od učenika za Blic.

U turističkoj agenciji „Euroturs“ iz Niša, koja je organizator putovanja, tvrde da je autobus tehnički ispravan i da se radilo o kvaru koji nje mogao da se predvidi, ali da nije bilo nikakve opasnosti po decu. 

- Autobusi su stali zbog pauze u Razbojni. Kada su krenuli, pukla je felna na točku i iskidala šrafove koji drže točak koji je pukao i izleteo. Bezbednost dece nijednog trenutka nije bila ugrožena jer autobus na zadnjim osovinama ima dva puta po tri točka i mogao je bez problema da nastavi vožnju i bez jednog točka, ali smo ga preventivno zaustavili i poslali drugi autobus da preveze đake - rekao je Zoran Petković, direktor "Eurotursa".

Kako tvrdi Petković, autobus je prema zakonu 24 časa pre polaska bio na tehničkom pregledu i sasvim je ispravan, o čemu postoji odgovarajuća dokumentacija. Autobus je 2004. godište, a proizvela ga je španska firma „AYATS Atlantis“.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tours Travel

    14:32 // 6. 5. 2011.

    Dugo godina sam u turizmu i dajem sebi za pravo da napravim digresiju na neke od komentara. Promocija Nisekspresa kao nekoga ko besprekorno radi djacki turizam nema pokrica. Bez obzira kakvo je moje misljenje o Eurotursu, ovako nesto je moglo da se desi bilo kome. Dobro je sto se sve zavrsilo bez povredjenih. Sta bi bilo da smo svi mi krenuli da pljujemo po Nisekspresu nakon tragedije sa O. S. Nikodije Stojanovic Tatko iz Prokuplja?
    Uzgred, dobro je poznato kako se dobijaju ekskurzije, koliko su to prljave igre i ko tu najvise profira. Krenimo od direktora, saveta roditelja...
    Ja sam, recimo, kao klinac isao na sve ekskurzije sa Nisekspresom i NIKADA nisam imao vodica. Danas su se ekskurzije svele na titranje nastavnika, udovoljavanje njihovim zeljama. Deca su tu na poslednjem mestu... Zalosno ali istinito...

  • meda

    10:38 // 6. 5. 2011.

    Da li ovoliki broj komentara na trivijalne* vesti znaci da se ekonomsko stanje u zemlji poboljsalo?

    * = (busevi sa 2x3 tocka na zadnjim osovinama su jedni od najsigurnijih jer ne mogu da izgube stabilost cak i da im puknu 2 gume odjednom na jednoj strani)

  • Milos

    00:49 // 6. 5. 2011.

    Prvi put cujem da autobus na zadnjoj osovini ima 3x2 tocka?! Valjda 2x2?

    Sto se tice Nisekspresa, mozda se autobusi tako rigorozno kontrolisu, ali isto tako treba kontrolisati i vozace. Bila je pre par godina na TV5 ispovest jednog od, mozda bivsih, vozaca Nisekspresa koji je priznao da je ponekad pijan vozio decu na ekskurizju, da je puno puta zakacio autobus u zastitnu ogradu pod dejstvom alkohola i sl. E o ovome trebaju svi da povedu racuna, policija da bude mnogo rigoroznija a profesionalni vozaci savesniji pa ce i nemilih dogadjaja biti manje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: