Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 26. 3. 2013.

Pahomije tuži magacionera

Pahomije.JPG Vladika Pahomije, arhivska fotografija

Prema nepotvrđenim informacijama Eparhija vranjska podnela je krivičnu prijavu protiv mladića koji je pre nekoliko dana vladiku Pahomija optužio za seksualno zlostavljanje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • S

    12:55 // 26. 3. 2013.

    Ovo je velika sramota i tuga za sve nas ,ali izgleda da je doslo takvo vreme kada svako moze da preko medija manipulise narodom.Sakupilo se nekoliko delikventa i uz podrsku jos vecih necoveka ruse ugled i blate ime jednog pre svega skromnog i cestitog coveka.Apelujem da se napise i ko je doticni mladic koji optuzuje vladiku Pahomija,kakav je on covek i kako tolike godine cuti o tome a sada nasao da progovori.pametnom coveku dovoljno da shvati da ovaj mladic kao i oni pre njega koji su optuzili vladiku Pahomija bezocno lazu ,svete se huskani od jos gorih..Izgleda da je doslo zlo vreme kada svako moze da ljaga ime postenog coveka ,koji je u Vranju uradio toliko toga za ovaj grad i njegove gradjane.Ja sam iz Vranja i sve ovo me jako pogadja .Neka neko nekad napise sta je ovaj covek uradio za nas grad ,za nase sugradjane ,za nase crkve izgleda da je najlakse plasirati ovakve informacije i donositi sud na osnovu samo jedne strane .

    • anon

      15:52 // 26. 3. 2013.

      Ako je vladika tako posten, zasto nije obavljeno sudjenje za prosli slucaj kako je i trebalo?

      Zastarivanje onakvog slucaja ocigledno znaci da je neko potegao veze u njegovu korist kako na sudjenje ne bi morao da izadje, a sad mi kazete kako se skupljaju delikventi kako bi blatili njegov ugled? On da obraza ima izasao bi na sud i pokazao bi ga.

      Na kraju krajeva, mozda je vladika i optuzen lazno ovaj put. Nadam se da ce bar ovog puta cela stvar i da se presudi, pa da mozemo da vidimo. Nekako sumnjam.

    • Pravda za mladica

      18:14 // 26. 3. 2013.

      Kakva zamena teza.."sta je ovaj covek uradio za nas grad ,za nase sugradjane ,za nase crkve...Kako S objasnjava da se toliko mladih ljudi odvazilo da kaze istinu o ovom izrodu SPC. Zasto Pahomije nije dokazao nevinost u prethodnom procesu, vec se islo na zastarevanje? Tada je trebalo da odgovaraju oni koji su to omogucili, mislim na sud i drzavne organe. Vrh SPC mora da se izbori sa ovakvim balastom u svojim redovima, jer je poverenje u crkvu vec poljuljano. Taj potez bi radikalno povratio njen ugled a i bio primer drugima, sta ih ceka ako podju tim putem.Pahomija sto pred pred istrazne organe a zatim i sudsko vece kako bi se stalo na put ovom zlu.

    • Dakle...

      19:02 // 26. 3. 2013.

      Pahomije prosvetli nas gresnike! Pa i ovaj je bio pokvaren, sto mu nije dao...

    • S(p)ahomije

      08:43 // 27. 3. 2013.

      Ja sam iz Vranje, a u Vranje nema laganje!

  • Panglos

    21:43 // 26. 3. 2013.

    Tvrdo ga kazni Paomije.

  • Agnostik

    18:30 // 26. 3. 2013.

    Verske zajednice treba zabraniti jer samo prave smutnju počev od pedofilije i silovanja, pa do zaglupljivanja verski i intelektualno zatucanog naroda; da ne pričam o tome koliko ratova se vodi zbog te bozije birokratije.

    • Tacno

      22:48 // 26. 3. 2013.

      i nisu u sistemu pdv/a

  • Kurir Djoka

    19:42 // 26. 3. 2013.

    Verovatno mu nije dao!

  • Zoro

    17:17 // 26. 3. 2013.

    Vera u Isusa da, u SPC tesko ???

  • nenad

    14:29 // 27. 3. 2013.

    komunisti su bili u pravu sto su im zabranjivali rad."duhovni ucitelji"lep primer daju

    • munja

      13:19 // 5. 4. 2013.

      crkva je opstala a gde su komunisti.

  • Truth or Dare

    23:13 // 26. 3. 2013.

    Zamislite pokoru: zatvorili u istu isposničku keliju Pahomija i onog Branu mlatipopa (što je otimao pare sirotinji i ubijao sirotinjsku decu), pa se njih dva vijaju po keliji i udaraju jedan drugog lopatama, sveudilj vičući: Pokaj se! Pokaj se!
    A onaj grčki popa, što je vozeći ludačkom brzinom svoj novi bolid iz klase porše ubio dvoje beogradskih penzionera razbucavši od pozadi njihov „jugić“ – gleda ih kroz prozor iz rajske bašte manastira, budući je svoju tromesečnu pokoru izdržao. Tri meseca – viski nije okusio! Davali mu samo votku, a da mu je bilo do votke, išao bi na Solovecka ostrva!
    Komunistički gangsteri ubili su dvostruko više pravoslavnih sveštenika nego Nemci, ustaše i muslimanski nacisti zajedno! - kao nepodobne!

  • vernici

    09:05 // 27. 3. 2013.

    svasta i u crkvi je trenutno,a ti saborci su bili i tad prilikom oslobadjajuće presude episkopa,i od jednom zloupotrebili polozaj,a gde su se ti skrivali sve ovo vreme koji trenutno žele da naprave sistem vladavine u eparhiji bliski vladike,a to dobro znaju pojedine ličnosti u eparhiji,pri tom žalosno je to što se i zna za pojedine povratnike u crkvi koji propovedaju veru su ili momci kladionicari ili se bave raznoraznim trikovim,zalosno je sto se desava to za vreme najradosnijeg praznika vaskrsenje hristovo...

    • Alapaca

      16:30 // 28. 3. 2013.

      Da li je neko pomislio slucajno da je mozda taj mladic u prvom talasu afera, bio na strani vladike, a zatim mu se vremenom apetiti povecali toliko da kad su ga otkrili u "ciscenju" magacina, resio da iskoristi staru ideju "kukanja i priznanja" kako bi umanjio znacaj svoje "cistke"magacina? Kako to da se mladi vernik tek po otkrivanju odvazio i sakupio snagu da otkrije, toboz prljave rabote(posto je on cist )? Zlo i naopako, doslo vreme da se nema ni srama ni obraza!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: