Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:24, 27. 3. 2017.

| Hronika

Penzionisani inspektor: Većnik iz SNS pomagao direktoru u zloupotrebama

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Emisija "15 minuta" - gost Nebojša Blagotić

Direktoru jednog preduzeća u Nišu, za kojeg je nekadašnji inspektor niške policije Nebojša Blagotić utvrdio da je zloupotrebio položaj, u nezakonitim radnjama pomagao je i jedan od većnika Grada Niša. Blagotić ga nije imenovao, ali je rekao da je i on bio obuhvaćen krivičnom prijavom u procesu koji, nakon njegovog prevremenog penzionisanja, nije sproveden do kraja.

Blagotić već više od godinu dana traži pravdu, jer je, kako su Južne vesti već pisale, prema njegovom mišljenju nezakonito poslat u prevremenu penziju.

U emisiji “15 minuta” on je ponovio zašto sumnja da je penzionisan zbog rada u dva slučaja. U prvom su bili uključeni poznati biznismeni, vlasnici medijskih kuća iz Beograda, za koje Blagotić kaže da je čuo iz medija da su bliski SNS, a u drugom političari iz Niša.

Šta bi drugo bilo u pitanju? Verovatno sam penzionisan zbog toga. Još kada smo tražili da saslušamo ta lica meni su kolege pitale da li znam ko su ti ljudi. Znao sam, ali nisam imao izbor. Kasnije se jedan od njih, čitao sam u medijima, mirio sa jednim političarem. Imam 36 godina radnog staža. Zašto bih primao umanjenu penziju do kraja živata. Smatram da sam oštećen - priča Blagotić.

Kada je radio na slučaju direktora jednog niškog preduzeća otkrio je da su mu pomogali funkconeri Srpske napredne stranke iz Niša.

Jedan od njih je bio obuhvaćen radnom verzijom krivične prijave. On je sa tim direktorom sklopio neki ugovor. Obezbeđeni su dokazi i podneta je krivična prijava protiv njega kao pomagača. U međuvremenu je postao većnik Grada Niša - priča Blagotić.

blagotic Blagotić rešio da izađe u javnost, jer mu iz policije niko ne odgovara; foto: JVU taj slučaj su, kaže, bila umešana još dva funkcionera niškog SNS, a jedan je čak radio i u kabinetu bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića.

Jedan od njih je u međuvremenu isključen iz stranke, a imao je zadatak da mu pomaže kod organa koji bi vodili postupak. Obećavao mu je zaštitu. Isto tako jedan od članova SNS u to vreme, koji je čak radio u kabinetu bivšeg gradonačelnika, imao je zadatak da zove nekog u Beogradu da bi bila odbijena moja žalba - kaže Blagotić.

Kaže da ovim informacijama barata, “jer je policajac” i da za sve ima dokaze. O svemu tome je obaveštavao i nadležne u policiji, ali nikakve reakcije, tvrdi on, nije bilo.

Niko nije reagovao ni na njegove žalbe i ukazivanja da je protivzakonito poslat u penziju iako se, kako kaže, obraćao načelnicima, direktorima policije, ministru, pa i premijeru Aleksandru Vučiću.

Na kojim je sve slučajevima inspektor Blagotić radio, kako je penzionisan i zašto sumnja da je na to uticao slučaj na kojem je radio, kako gleda na borbu protiv korupcije danas i gde će potražiti pravdu, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir Pavlovic

    11:23 // 28. 3. 2017.

    To nije usamljen slucaj da postenog policajca zajebu kao da je ulicar. Pruzam podrsku ovom postenom i casnom policajcu i ocekujem da u najkracem roku bude vracen na posao i to na neko rukovodece mesto. Takvi trebaju nasoj pokradenoj Srbiji.

  • Vrana

    10:39 // 28. 3. 2017.

    Stari ljudi kazu *Malom lopovu se glava skida a velikom kapa* Ovaj covek je klasican primer sta moze da se desi onom ko posteno radi svoj posao!

  • I sta sad?

    19:31 // 27. 3. 2017.

    Sta ceka tuzilastvo?

    • Nebojsa Jovanovic

      17:51 // 28. 3. 2017.

      Ceka odobrenje od vladajuce stranke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: