Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 3. 1. 2013.

Pesnicom na kontrolora gradskog prevoza

autobus.jpg Arhivska fotografija

U autobusu na liniji Njegoševa-Donji Komren, nepoznati počinilac više puta je udario kontrolora niškog gradskog prevoza i pobegao sa lica mesta.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Marko

    15:17 // 3. 1. 2013.

    Cudo jedno kako to samo kontrolori u Nisu i beogradskom Bus plusu dozivljavaju stres i moraju kod psihijatra, a kad isti istucu putnike onda je to normalna pojava i to nije nista strasno.

  • Djoka Paracinac

    16:24 // 3. 1. 2013.

    A sto su morali da sidju sa autobusa? Jel samo zatro sto nisu imali kartu...!? Pa ni aerodrom u Nisu nema novca za svoje troskove, Radnicki isto tako.... sto i oni nisu stsavljeni u isti kos sa ovim sto izbubetase kontrolora pa da se i protiv njih podnese krivicna prijava.
    Jedni mogu bez novca i placanja dazbina da funkcionisu a drugi nemogu ...! Gde je tu pamet? Oh,oh pa to je Nis sad je sve jasno!

    • nena

      17:41 // 3. 1. 2013.

      polako pocinje, sledi rasplet.

  • vvv

    16:49 // 3. 1. 2013.

    ,,da sidju sa autobusa,, hahaha...sta je tu lose,ako nemas kartu sidji,normalno,a nije da nemaju pnovca za kartu nego jednostavno je to nihovo ,,ponasanje,,...mangupiraju se ,,komrenci,,...ukinite gradske linije svuda gde bude bilo incidenata pa neka idu pesaka...

    • djoka paracinac

      02:09 // 4. 1. 2013.

      Pa ti si s promaju medj usi!
      Toliko se zajapuravas na neki sitnis od par evrici a zmuris ko slepac na 500 milioni evrici sto gi Nis placa crnogorci za letenje iz Nis u SVET i to crnogorski svet!!!
      Ne zajapuravas se na milioni evrica ode od stadion od Radnicki isto se ne sekiras sto odose milioni na katolicki krst sto izgradiste u Nis, sto unistavljate pijacu kod tvrdjavu za blagodet na jebenog Papu... Koj ce vam moj Papa u Nis, ce da narani onu sirortinju sto ce izgubi tezge na pijacu ....
      Probudi se i zacepi te rupe na civiluk, sedi i razmisli, tolike pare bacate u djubre a sta mislis da su te pare otisle na staklenici, plastenici...

  • molim?

    16:53 // 3. 1. 2013.

    molim? izbacili ih samo zato sto nisu imali karte?! pa jel treba neki veci razlog od toga? sto ne izbijes prodavacicu za hleb i kazes policiji kriza je jbg? niko ih nije terao da se voze busom, znaju da je karta obavezna i sta, sad treba jos i da se pravdaju od strane drugih i ovo da im prodje. e onda bi tek bilo Nis divlji jug. lepo ti momci da se privedu, par dana celija, pa pendrecenje preventivno cisto da vidi ovaj sto je tukao kako je to. mada me ne bi cudilo i da je neki klinac u pitanju, sad se mnogo brze "odrasta" kad je drskost u pitanju...

  • Mile

    17:29 // 3. 1. 2013.

    Kad bi mesecno po dvojica-trojica ovakvih obesnih putnika platili ceh na sudu uz adekvatne kazne, neke stvari bi se pomerile s mrtve tacke. Ovako...

  • milos

    17:29 // 3. 1. 2013.

    taj da casti otiso na bolovanje u vreme praznika

  • Luka Laban

    18:59 // 3. 1. 2013.

    Bus - Plus na Niski nacin !!!!

  • milena

    21:32 // 3. 1. 2013.

    U Nisu nikad nije kontrolor udario putnika.....naprotiv vecina,, novih ,,kontrolora,,(koji sad vise i ne rade kako sam cula)su ok tipovi...osim par staraca i par ,,napaljenih,, balavaca,...svi ostali su ok,kulturni,lubazni...zamole te da napustis vozilo,sto je normalno ako nemas kartu,ili da kupis istu....il bar ja imam takvo iskustvo.Jedan tip s naocarima je najnormalniji,najljubazniji...pozdravlam ga(neznam kako se zove)

    • Marko

      22:38 // 3. 1. 2013.

      "U Nisu nikad nije kontrolor udario putnika" Mozda ako si rodjena posle 2005 god, mi koji smo malo stariji dobro pamtimo bahatost tadasnjih kontrolora koji su nasiroko mlatili putnike bez ikakvih posledica, drali se i izivljavali nad devojkama bez karte, a kada bi im se neko suprostavio, predstavljali bi se u medijima kao najvece zrtve.

    • GranTurismo

      21:00 // 5. 1. 2013.

      90'ih su kontrolori mlatili starije žene, decu, devojke odvozili bus na parking i zaključavali ga da bi se iživljavali nad ljudima...

      Ne kažem ništa u vezi sadašnjih događaja, samo iznosim ono što sam video svojim očima.

    • anon

      02:30 // 6. 1. 2013.

      Ja sam se zamalo potukao s njima jednom, ali to je bilo negde 2002-3.
      Drug i drugarica nisu imali kartu, nisu hteli da ih puste da izadju dok ne plate kaznenu. Kaznena je kostala "kolko imas". Dali su mu sve pare koje su imali kod sebe (dvestotinak dinara), a on im je napisao jednu kartu za osnovce od 15 dinara ili tako nesto. Drugarica se doduse iznervirala i trazila normalnu kartu, pa jedan od njih zamalo da se pobije s nama jer je bio pod gasom. Sreca pa su njegove kolege bile trezne i smirile ga.
      Sad je fala bogu situacija normalnija. Nemas za kartu - sidji na sledecu.
      Nisam ni ja cvecka, svercovao sam se kroz celu srednju skolu, ali za sve to vreme ni jedan jedini put nisam video da je kontrolor napisao kaznenu kartu, ali sam se nagledao tih od 15 dinara ispisanih za 200-400 dinara, kad kontrolor kaze "svi u zadnji deo busa, pa skupite kolko imate za kaznu".

  • bla bla

    22:33 // 3. 1. 2013.

    Nezavisno od ovoga. Niko nema prava, u ovom slucaju kontrolori, da traze dokumenta (licnu kartu), sem policije! Ako meni ne verujete, pogledajte zakon! Tamo lepo pise da samo sluzbeno lice (policajac) moze traziti od nekog dokumenta! Kontrolor apsolutno nema pravo da trazi nekom putniku licnu kartu! Moze da trazi samo ako ima nalog suda! Prema tome u ovom slucaju treba kazniti ovog koji je udario kontrolora, a treba kazniti i samog kontrolora koji ne neovlasceno trazio licnu kartu na uvid,a protiv zakona Republike Srbije.

    • Strahinja

      01:23 // 4. 1. 2013.

      Slazem se sa tim da kontrolori nisu lica koja imaju pravo legitimisanja putnika! Na sledecem linku je sve lepo objasnjeno:
      http://www.dokonapopadija.com/2012/07/vodic-kroz-vasa-prava-kontrolor-i.html

      A za curu koja je izjavila "U Nisu nikad nije kontrolor udario putnika", nemam komentar, jer sam i sam bio svedok bahatog ponasanja kontrolora, najvise u Nis Ekspresu...

    • aleksandar

      04:46 // 4. 1. 2013.

      jel mozes da mi objasnis kako funkcionise kaznjavanje?
      ne znam a zanima me, zato pitam. hvala unapred.

    • Mile

      10:10 // 4. 1. 2013.

      A jel brate, što nam onda traže lične karte kad otvaramo tekuće račune u banci, po recepcijama hotela ili kad uzimamo mobilni na postpaid, daj angažuj se pa i njih sredi, molim te.
      Kontrolor mora da popuni zapinik i zato mu treba lična karta lica koje se vozilo bez karte.

  • nikola

    00:50 // 4. 1. 2013.

    Čekaj ne smeju da traže ličnu kartu a treba da napišu kaznu. A kako to da urade? Da li su trebali da maltretiraju sve putnike tako što će da isključe liniju pa onda zovu uvek "raspoloženu" policiju da izađe i legitimiše gospodu? Nemojte da mislite da ja branim ove ili bilo koje kontrolore čak mislim da se većina veoma bahato ponaša, ali mora da sezna neki red. Voziš se autobusom platiš karticu. Nemaš karicu platiš kaznu i to je to. Ja se iskreno nadam da će uskoro da se status službenog lica proširi upravo na kontrolore, ali i na zdravstvene radnike kako bi se nasilnici osudili na propisne kazne a ne samo na novčane.

  • ig mig

    11:34 // 4. 1. 2013.

    oho,ho ziveo nis ekspres

  • Nista

    13:15 // 4. 1. 2013.

    Dokle vise taj Komren, Jovic, Brzi Brod...

  • Hah Hahahovic

    12:18 // 5. 1. 2013.

    Ma cudi me kako to sve iz cista mira napadaju, kontrolore, policiju, komunalnu policiju i ostale.
    Po recima sluzbenika istih to izgleda kao da: Ide policajac ulicom seta se i odjednom na njega nalete dvojica mladica, napadnu ga iz cista mira, i to je to. On jadan nista nije skrivio. A posle cujemo kako ti isti maltretiraju narod zato sto nema kartu u autobusu, ili ko zna sta jos.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: