Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:35, 20. 9. 2023.

| Hronika

Petoro ljudi sa juga Srbije uhapšeno zbog prodaje falsifikovane robe

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
mup
Robu prodavali preko društvenih mreža; foto: MUP

U velikoj policijskoj akciji uhapšeno je osam osoba, od kojih je petoro sa juga Srbije, zbog nelegalne proizvodnje i trgovine dijetetskih suplemenata, veterinarskih preparata, falsifikovanih robnih marki i auto-delova. Sumnja se da su tu robu prodavali preko društvenih mreža i tako zaradili 114.218.493 dinara.

mup (1) Zaradili 114.218.493 dinara; foto: MUP Zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela nedozvoljena trgovina, neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, kao i nedozvoljeno skladištenje robe uhapšeni su M. J. (58) iz Niša, N. I. (24) iz Doljevca, N. M. (28) iz Aleksinca, N. P. (51) iz Leskovca i M. S. (29) iz Merošine. Osim njih uhapšene su još tri osobe iz drugih gradova.

Oni se sumnjiče da su tokom prošle i ove godine bez odobrenja nadležnih državnih organa za bavljenje proizvodnjom i trgovinom dijetetskih suplemenata i drugih roba i usluga, u svrhu prodaje u dužem vremenskom periodu, nabavili veću količinu sirovina i falsifikovanih proizvoda koje su nudili na prodaju putem društvenih mreža - navode iz policije.

Kako se sumnja, oni su tokom prošle i ove godine bez odobrenja nadležnih državnih organa za bavljenje proizvodnjom i trgovinom dijetetskih suplemenata i drugih roba i usluga, nabavili veću količinu sirovina i falsifikovanih proizvoda koje su nudili i prodavali putem društvenih mreža.

Kako se sumnja, ovu robu su prodavali fizičkim licima kao krajnjim potrošačima, posredstvom kurirske pošte i na ovaj način su ostvarili imovinsku korist u iznosu od 114.218.493 dinara, dok je kod njih pronađena i oduzeta nelegalna roba u vrednosti od 11.404.306 dinara - kažu iz policije.

Osumnjičenima M. J. i N. I. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima, dok su B. M, N. M, N. P. i M. S. uz krivičnu prijavu privedeni nadležnim tužilaštvima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Objektivno

    14:15 // 21. 9. 2023.

    Iskreno, sumnjam u originalnost patika u mnogim radnjama u Delti i ostalim trznim centrima.

  • Čoče

    11:09 // 21. 9. 2023.

    Pogledajte pijac u N.Pazaru sve adidas,nike...ali dole nesmeju ni da provire....

  • Marko

    10:37 // 21. 9. 2023.

    Briga njih za original. Jednostavno nisu dali dovoljno inspekciji i nisu plaćali porez inače bi sve išlo bez problema

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: