Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 29. 3. 2024.

| Hronika

Piroćanci uhapšeni jer su lažirali kupovinu opreme i dobili preko 15 miliona dinara subvencije

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
lisice
Lažirali kupovinu opreme koju već imaju i tako dobili subvenciju od Ministartva poljoprivrede vrednu više od 15 miliona dinara; foto: JV arhiva/ A. Kostić

Zbog sumnje da su dva direktora destilerije u Pirotu lažirala kupovinu opreme koju već imaju i tako dobili protivpravno subvenciju od Ministarstva poljoprivrede vrednu više od 15 miliona dinara, uhapšeni su oni, kao i dve osobe koje su navodno prodale tu opremu.

Kako se navodi u saopšenju MUP-a, uhapšeni su I. P. (1979), faktički odgovorno lice jedne destilerije u Pirotu, i T. P. (1987), odgovorno lice te destilerije. Uhapšeni su i 41-godišnji M. S, odgovorno lice PR "Sandi metal“ iz Pirota i 45-godišnji M. M. (1976), odgovorno lice jednog privrednog društva iz Gornjeg Milanovca.

Sumnja se da su M. S. i M. M. preko svojih firmi izdali fiktivne fakture i račune za prodaju opreme destileriji u ukupnoj vrednosti od 6.159.000 dinara, koju su oni odranije imali u privatnom vlasništvu, i na taj način omogućili I. P. i T. P. dobijanje subvencije od 15.248.257 dinara od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, namenjene za kupovinu opreme za radnju u kojoj su bili odgovorna lica - navodi se u saopštenju.

Napominju da su tako vlasnici destilerije protivpravno prisvojili 15.248.257 dinara i za isti iznos oštetili budžet Republike Srbije.

Svim uhapšenima se na teret stavlja krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: