Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 24. 1. 2013.

| Hronika

"Piromane" prisluškivali 6 meseci

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti, Vranjske novine
zapaljen-auto.jpg

Jedan od ključnih dokaza protiv grupe mladića optuženih za podmetanje brojnih požara u Vranju su podaci koje je policija prikupila prisluškujući njihove mobilne telefone.

Nedeljnik „Vranjske“ piše da je vranjska policija, pre nego što su pripadnici Žandarmerije pozvani da uhapse osumnjičene, po naredbi suda sprovela takozvani “elektronski nadzor”.

Prema podacima sa stanica mobilne telefonije, pišu Vranjske, ustanovljeno je, na primer, da se telefon koji je koristio Božidar Stojanović (26) zvani Boža Karadnik nalazio na mestu na kome je u noći između 9. i 10. jula prošle godine zapaljen džip „porše kajen“ direktora firme „Progresiv“ u Vranju Trifuna Dokovskog.

Izvor tog nedeljnika iz policije tvrdi da je tada lociran telefon još jednog osumnjičenog koji je izbegao hapšenje i nalazi se u bekstvu.

Proverom listinga pozivanih brojeva i podataka sa stanica mobilne telefonije otkrivena je neobično živa komunikacija među osumnjičenima u vreme izvršenja krivičnih dela.

Izvor „Vranjskih“ izdavaja primer Miloša Cvetkovića (23) zvanog Banjurac čiji su mobilni telefon bazne stanice registrovale u neposrednoj okolini mesta izvršenja više krivičnih dela paljevina u čak 7 navrata.

Vranjske prenose i tvrdnju da su kod paljevine automobila gradonačelnika Vranja, inače lidera lokalnog SPS, Zorana Antića bazne stanice registrovale u neposrednoj blizini automobila telefone Dejana Nikolića (33) zv. Kantar i Miloša Popovića (23) zv. Pakman. Popović je nakon te paljevine priveden, dao je izjavu da je navodno bio  Bujanovcu. Nikolić je tvrdio da je vozilom slučajno prošao Ulicom Cara Dušana gde se paljevina desila i „video da gori kontejner“, pa je prema vlastitim rečima slučaj prijavio vatrogascima.

Policija je u istrazi koristila i DNK kao dokaz.

U slučaju paljenja automobila Gradskog većnika i sekretara SPS Branimira Stojančića, nekoliko metara dalje pronađena je kutija šibica na kojoj su, kažu policijski izvori, tragovi DNK odbornika SNS Miloša Mladenovića zvanog Žaba.

„Vranjske“ pišu i da su za sve slučajeve paljevina u toku dodatna veštačenja  koja bi trebalo da pokažu da li su ljudi i imovina u neposrednoj blizini mesta izazivanja požara bili ugroženi.

Policija je od Telekoma zatražila i dobila listinge mobilnih telefona koje su koristili osumnjičeni u proteklih 6 meseci. Pored toga vredi pomenuti da su pojedini osumnjičeni među sobom razmenili više od 2.000 poziva i SMS poruka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Majk

    17:58 // 24. 1. 2013.

    Sve sami intelektualci,steta sto glavnog nalogodavca ne smeju da uhapse,samo izvrsioce hapse sitnu boraniju i Kantara seljacinu ....

  • alterValter

    11:38 // 24. 1. 2013.

    Ce se pobiju da bi dosli na vlast, da bi pomagali narodu.. Svaka im cast..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: