Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 20. 9. 2013.

| Hronika

Pirot: lokalizovan požar u fabrici "Suko"

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
POZAR.jpg

Dve osobe zadobile su lakše telesne povrede u požaru, koji je tokom jutra izbio u fabrici "Suko“ pored Pirota, koju trenutno koristi Tigar AD. Širenje požara sprečila je vatrogasna ekipa koja je odmah intervenisala.

Komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice Policijske uprave u Pirotu Miroljub Ignjatović kaže da su vatrogasci odmah po pozivu izašli na lice mesta.

- Jutros oko 8.05 dobili smo informaciju da je došlo do eksplozije u bivšoj fabrici "Suko". Odmah smo interevenisali sa pet vatrogasnih vozila i 12 vatrogasaca. Intervenisala je Vatrogasna jedinica kompanije "Tigar" sa jednim vozilom i četiri vatrogasca. Utvrdili smo da gori proizvodni pogon koji je u zakup uzeo "Tigar hemijski proivodi'". Požar je veoma brzo lokalizovan - kaže Ignjatović.

Direktor funkcije za podršku korporativnom upravljanju ''Tigra'' Srđan Stojanović kaže da su povređeni radnici svojom intervencijom sprečili širenje požara.

- Dvojica radnika  prve smene su brzo i profesionalno reagovala i pri tom zadobili lakše telesne povrede. Najvažnije je da povrede nisu ozbiljne. Činjenica je da fabrika hemijskih proizvoda radi u industriji koja je podložna toj vrsti rizika i kompanija preduzima mnoge mere oko zaštite. Prilikom ulaska u objekat pre nekoliko meseci izvršili smo sve neophodne provere i kontrolu. Ozbiljnijih povreda nije bilo i nema opasnosti po životnu sredinu, a narednih dana ćemo se pozabaviti uzrokom požara - kaže Stojanović.

Povređeni radnici zbrinuti su odmah u pirotskoj bolnici.

- Jedan je imao male opekotine na laktu, a drugi zbog strresa je imao povišen krvni pritrisak. Manje od minuta su boravili na mestu požara i nisu udisali ni paru ni toplinu - kaže dr Dejan Veličković, načelnik Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice Pirot.

Fabrika "Suko" je dugo godina funkcionisala kao samostalno preduzeće. Početkom dvehiljaditih je privatizovana da bi potom bio uveden stečej. Deo u kome je izbio požar za svoje potrebe već nekoliko godina na osnovu zakupa koristi Korporacija "Tigar". 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: