Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 19. 11. 2023.

| Hronika

Pirotska policija: U oktobru zaplenjeno 146 grama i 119 komada droge i sprečen ulazak 1.154 migranta

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Policija natpis KOSTA 23
Izveštaj policije u Pirotu; Ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Tokom oktobra ove godine, podaci su Policijske uprave u Pirotu, registrovano je 90 krivičnih dela što je za 15% manje u odnosu na isti mesec prethodne godine. Iz pirotske policije kažu da su od 23 krivična dela sa nepoznatim učiniocem, rasvetlili ukupno 11 čime su zadržali efikasnost (preko 48%), a zaplenili su 146 grama i 119 komada razne opojne droge. Nije bilo težih krivničnih dela, dodaju, a najveći broj je u vezi sa drogom, nasiljem u prodici i krijumčarenju migranata.

Broj krivičnih dela protiv imovine smanjen je za preko 56%, kažu iz policije.

U oktobru 2023. godine udvostručen je broj krivičnih dela sa učiniocem uhvaćenim na delu, što ukazuje na efikasnu prisutnost policijskih službenika na terenu - podaci su policije.

Saobraćajna policija, kontrola saobraćaja Otkriven je ukupno 1.831 saobraćajan prekršaj; foto: MUP U oblasti suzbijanja narkomanije - bilo je 26 zaplena, a zaplenjeno je 146 grama i 119 komada razne opojne droge, među kojom je najveća zaplenjena količina opojne droge hašiš (104 grama).

Uhapšeno je 17 osoba za 19 krivičnih dela u vezi sa drogom, od kojih je četrnaestoro uhapšeno.

U akciji suzbijanja iregularnih migracija, koja se sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova, od početka akcije, kontrolisano je 31.199 vozila i sprečen je ulazak 474 migranta. U oktobru 2023. godine, na području policijske uprave u Pirotu, uhapšeno je 12 krijumčara iregularnih migranata, a u saradnji sa pripadnicima Regionalnog centra prema Bugarskoj sprečen je ulazak 1.154 migranta, otkriveno je po dubini naše teritorije 808 iregularnih migranata, a 688 je smešteno u prihvatne centre Komesrijata - kažu u policiji.

I pored porasta broja registrovanih prekršaja od 25%, ističu iz policije, nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, a održani javni skupovi protekli su bezbedno.

Zahvaljujući preduzetim merama, odnosno stalnim prisustvom policijskih službenika u školama dok traje nastava nije bilo težih incidenata u i oko vaspitno-obrazovnih ustanova. Ovoj problematici poklanja se posebna pažnja i nizom preventivnih aktivnosti kroz edukaciju školske populacije i trenutnom realizacijom projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ - kažu u pirotskoj policiji.

U saobraćaju na putevima, kako u redovnim tako i u pojačanim kontrolama saobraćaja, otkriven je 1.831 saobraćajan prekršaj, za 3,5% više u odnosu na isti mesec prethodne godine (1.768).

Zahvaljujući maksimalnom angažovanju saobraćajnih policijskih službenika, smanjen je broj saobraćajnih nezgoda za 19%, dok je broj nastradalih lica isti (9). Pozitivna je činjenica da nije bilo poginulih lica, 4 osobe su zadobile teže, a 5 osoba lakše telesne povrede - dodaju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu će, i u narednom periodu, kako kažu, nastaviti da svojim zalaganjem u svim segmentima rada unapređuju sigurnost i bezbednost građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Brick

    12:50 // 20. 11. 2023.

    146 grama?Impozantno.

  • Migrant

    20:10 // 19. 11. 2023.

    Policiji svaka čast na postignutim rezultatima, ali koliko je tek uspelo migranata da stigne do Niša i dalje, zahvaljujući organizovanim kriminalnim grupama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: