Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 16. 8. 2023.

| Hronika

Pljačkaši grobova u Vrtištu - ukradene ploče sa grobnog mesta

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Tomb Rajderi iz Vrtište
2 godine otkako je namešten spomenik, ploče su ukradene; foto: Nikola Todorović

Sa grobnog mesta oca Nikole Todorovića iz Vrtišta ukradene su ploče od crnog mermera. On je za Južne vesti rekao da je krađu prijavio pre nedelju dana, a sumnja da je spomenik izabran zato što je omogućen prilazak automobilom do grobnog mesta. Iz policije kažu da rade na slučaju.

Iako kaže da ne može sa sigurnošću da tvrdi kada su nadgrobne ploče ukradene, ističe da na groblju svakodnevno ima meštana Vrtišta, te da bi mu neko javio, jer su pored grobnog mesta njegovog oca morali da prođu.

Nisam mogao policiji da kažem tačno kada su ukrali nadgrobne ploče, ne posećuje se groblje svakoga dana, ali svakoga dana barem neko dođe. Pretpostavljam da su ih ukrali nekoliko dana pre nego što smo mi došli. Više i ne biraju šta će ukrasti, jer sve može da se proda, makar za 100 evra, dosta je to novca, a samo 2 minuta straha - rekao je Nikola Todorović.

Tomb Rajderi iz Vrtište (1) Kako je grobno mesto izgledalo ranije; foto: Nikola Todorović Prema rečima Nikole Todorović podneo je krivičnu prijavu protiv N.N lica i dodaje da je bio svestan da je krađa mermernih spomenika postao unosan posao, ali da nije očekivao da će se to desiti i njihovoj porodici.

Blago je reći da sam bio u šoku, steglo mi se u grudima, pomislio da će mi pozliti. Danima ne mogu da se povratim. Moj otac bio je mirna osoba i nije zaslužio to. Nije mi uopšte do materijalne štete koju su nam napravili, ali će ponovno postavljenje ploče koštati oko 1.500 evra - kaže Todorović.

Iz policije kažu da rade na rasvetljavanju svih okolnosti, te da će uskoro imati sve potrebne informacije, kao i to da su obavestili Osnovno javno tužilaštvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bili Piton

    09:04 // 17. 8. 2023.

    Još neko kopa...

    • Smuk II

      15:19 // 17. 8. 2023.

      @Bili Piton : Topalovići !

  • ***

    19:10 // 16. 8. 2023.

    I ne zasluzujemo bolje od ovoga sto imamo.Mi smo idioti.

  • Niš

    16:41 // 16. 8. 2023.

    I u Pasi poljani na groblju kradu nadgrobne ploče.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: