Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 14. 9. 2012.

| Hronika

Pljačkašima banke 38 godina zatvora

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
policijska-traka.jpg

Pljačkaši Vojvođanske banke u Nišu koji su 5. marta 2010. godine iz trezora odneli oko 40 miliona dinara, kažnjeni su sa ukupno 38 godina zatvora.

Ovo je odlučilo Krivično veće Višeg suda u Nišu kojem je predsedavala sudija Dijana Janković.

Maskirani razbojnici su toga dana pretukli portira i razoružali radnika obezbeđenja, a potom provalili u trezor.

U trajanju od osam godina osuđeni su Petar Jovanović, Miodrag Kostić i Dalibor Perić, dok je Dragan Perić osuđen na šest i po godina, a Aleksandar Đurđić na sedam i po godina zatvora.

Kostiću i Draganu Periću sudilo se u odsustvu, dok je ostalima iz razbojničke petorke po izricanju presude produžen pritvor.

Posle izricanja presude, rodbina i prijatelji osuđenih su sasuli "paljbu" i najpogrdnije psovke po sudiji Janković, a obezbeđenje je sprečilo da nasrnu na nju.

Razbojništvo po scenariju kao iz igranih filmova je izvedeno u sred dana, oko 11,30 časova u Episkopskoj ulici u Nišu

U sudnici je rečeno da su tada u prostorije banke, naoružani pištoljima i maskirani gumenim maskama i perikama upali Petar Jovanović, Miodrag Kostić i Dalibor Perić. Prvo su pretukli portira Slavoljuba M, a potom razoružali i tukli radnika obezbeđenja Gorana M.

Pretučene su oborili na pod, a svima ostalima su naredili da legnu na patos. Jedan od njih je ostao na vratima, a dvojica su upali u trezor i u platnene torbe strpali ukupno 40.203.570 dinara.

Prilikom izlaska iz banke, pokušao je da ih zaustavi radnik obezbeđenja Aleksandar M. te je Dalibor Perić počeo da puca na njega, ali ga srećom nije pogodio.

Posle pljačke su uleteli u auto "Seat Cordoba" koji je specijalno ukraden za pljačku, a tamo ih je čekao Aleksandar Đurđić tako da su zajedno pobegli s lica mesta i uputili se na kraj Njegoševe ulice gde su zapalili oružje i auto.

Operativnim radom policija im je ušla u trag pa su Petar Jovanović, Dragan Perić i Aleksandar Đurđić uhapšeni, dok su Miodrag Kostić i Dalibor Perić još u bekstvu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • john john

    10:19 // 15. 9. 2012.

    Ovo je smešno.

    U Americi bi dobili po 20 godina za upad sa vatrenim oružjem i pucanjem na čuvara.

    Trebali su da dobiju minimum duplo.

  • Vladimir Dimitrijević

    07:42 // 15. 9. 2012.

    Pa ove su kazne smešno male, 8 godina kazna, znači izaći će za 5-6 godina... za to vreme pošten sve ne može teškim radom da zaradi tolike pare.

    Pa ako je ustnovljeno da su krivi morali su da budu kažnjeni mnogo težim presudama, ovako se drugi kriminalci ohrabruju da i oni okušaju sreću.

    I ne razumem zašto se u naslovu vesti sabiraju kazne svim osuđenima, da bi zvučala kazna teže? Svima će vreme paralelno da teče, znači kažnjeni su sa 8 godina a ne 38...

  • ДуЛе

    16:47 // 14. 9. 2012.

    Пуна подршка судији! Браво

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: