Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:02, 14. 3. 2020.

| Hronika

Počinje proces protiv službenika osumnjičenih da su proneverili novac u prokupačkom Centru za socijalni rad

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
centar
Moguće zloupotrebe novca u prokupačkom Centru za socijalni rad; Foto: Lj. M.

Zbog sumnje da su počinili dva krivična dela, nesavestan rad u službi i proneveru novca iz kase blagajne Centra za socijalni rad u Prokuplju, Više javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je optužni predlog protiv dvojice radnika ove ustanove. Direktor prokupačkog Centra nije želeo da komentariše slučaj do okončanja sudskog spora.

Kako saznajemo u niškom VJT, optužni predlog je podignut februara, a glavni pretres je zakazan za 30. mart.

Više tužilaštvo je podiglo optužni predlog početkom februara, u pitanju su dva radnika Centra za socijalni rad M. I. i M. M. Oni se sumnjiče da su izvršili 2 krivična dela pronevera i nesavestan rad u službi – kažu u tužilaštvu.

Direktor prokupačkog Centra za socijalni rad Milan Lazić nije želeo da komentariše slučaj koji se vodi pred niškim sudom.

Ja ne mogu ništa da vam kažem, sudski postupak je u toku. Kada se bude završio postupak, dobićete izjavu. Jedan od osumnjičenih je otišao u penziju, dok drugi radi i dalje svoj posao, on je nevin dok se ne dokaže njegova krivica – rekao je Lazić.

Inače, sumnja na proneveru novca u Centru za socijalni rad u Prokuplju, otkrivena je početkom 2019. godine kada je rađen godišnji popis novca u blagajni sefa ove Ustanove, a tužilaštvo je počelo da "češlja papire" odmah nakon toga.

Iako nema preciznih informacija o kojoj sumi se radi, sumnja se da je novac uziman u dužem vremenskom periodu.

Nadležne službe su proveravale papire i "moguće sumnjive radnje", a ubrzo nakon izbijanja afere sada već bivša direktorka Centra Snežana Vukadinović podnela je ostavku "iz ličnih razloga", dok upućeni tvrde da je upravo kontrola blagajne doprinela da se ona odluči na taj čin, pre svega iz moralnih razloga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan

    21:03 // 4. 6. 2020.

    Mislite ostavka iz moralnih razloga. Gospodo da bi to neko ucinio mora prvo da ima morala. Sklonili je da bi namestili druge. Lokalni mocnici namestaju neduzne a glavni krivci moralno odlaze nekaznjeni.

  • Vinka Djuraskovic

    15:50 // 14. 3. 2020.

    Radilj su j teze prekrsaje i sve ce to vremenlm isplivati.Beskrupulizni su i sprembi na sve.

  • Nije ni cudo...

    15:19 // 14. 3. 2020.

    Kad covek pogleda zgradu ovog centra da se prepadnes vidi se da godinama nije nista ulagano da bi zaposlenim radnicima bilo malo bolje i kvalitetnije nije ni cudo sto su studenti koji dolaze u Nis da studiraju spremni na sve!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: