Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:18, 17. 10. 2016.

| Hronika

Počinje suđenje osumnjičenom za smrt devojčice u Blacu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
policija-odvodi-boskovica.jpg
Policija osumnjičenog odvodi iz suda nakon pripremnog ročišta; foto: Lj.M.

Osam meseci nakon što je na pešačkom prelazu u centru Blaca kolima udario i usmrtio 13-godišnju devojčicu, danas će početi suđenje osumnjičenom 24-godišnjem Nikoli Boškoviću iz Blaca.

Prethodno je 9. septembra u Višem sudu u Prokuplju održano i pripremno ročište, a kako saznajemo, Tužilaštvo je protiv njega podiglo dve optužnice za izvršenje dva krivična dela - teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina, i drugo krivično delo za nepružanje pomoći nakon izvršenog krivičnog dela, za koje je zaprećena kazna zatvora do 5 godina.

U iščekivanju kazne, roditelji stradale devojčice, majka Dragana i otac Radoljub, najavljuju pokretanje inicijative i peticije da se ovakve saobraćajne nesreće tretiraju drugačije u krivičnom zakonu.

Kada bi se ovakve stvari tretirale drugačije, možda bi preventivno delovalo i možda bi se neko dete u budućnosti spasilo. To bi na neki način bila jedina satisfakcija za našu Nadu i našu porodicu, ali nam je nijedna kazna neće vratiti – priča majka Dragana.

Podsetimo, Nikola Bošković se sumnjiči da je 27. februara vozeći pijan, sa preko 2,5 promila alkohola u krvi, kolima udario i usmrtio devojčicu dok je sa drugaricama prelazila pešački prelaz u glavnoj blačkoj ulici.

Kako saznajemo, veštak je utvrdio da se osumnjičeni u trenutku udarca kretao brzinom oko 56 kilometara na čas.

Inače, ova nesreća potresla je Blace, ali i Srbiju, a marta ove godine v. d. direktora policije Vladimir Rebić suspendovao je načelnika policijske stanice i policajca iz Blaca, jer je utvrđeno da je osumnjičeni za ovu nesreću imao više saobraćajnih prekršaja i “pijanih vožnji”, a da nije "procesuiran".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Rakic

    10:36 // 17. 10. 2016.

    Majka Dragana je sve rekla samo u jednoj rečenici!
    Pametnom dosta. A naše umne glave napraviše sprdnju od pravosudja, države...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: