Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:11, 27. 10. 2020.

| Hronika

Podignut optužni predlog protiv direktora pirotske Bolnice zbog trgovine uticajem

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
petrović OB Pirot
Pred sudom 6. novembra; foto: printskrin Jutjub

Posle više od godinu dana kako je uhapšen direktor pirotske Opšte bolnice Goran Petrović zbog sumnje da je uticao na članove komisije i zaposlene da izaberu nepovoljniju ponudu za kupovinu elektronske ploče, protiv njega je podignut optužni predlog i on će se naći pred Višim sudom u Nišu na pretresu 6. novembra. On se tereti za krivično delo trgovina uticajem.

Za manje od 2 meseca tokom 2019. godine, direktor Petrović hapšen je dva puta zbog sumnje u nameštanje tendera.

Najpre oko kupovine elektronske ploče, a onda i zbog sumnje da je uticao na 45-godišnju ženu koja je zaposlena u Opštoj bolnici da u konkursnoj dokumentaciji za tender unese karakteristike koje je prethodno ugovorio sa jednim od ponuđača.

Nakon nešto više od godinu dana, optužni predlog je podignut za prvi slučaj hapšenja, potvrđuju u niškom Višem tužilaštvu. pirot bolnica Direktor Bolnice 2 puta hapšen za manje od 2 meseca; foto: Lj. F.

Naš optužni predlog je od 11. marta 2020. godine zbog krivičnog dela trgovina uticajem zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i zakazan je glavni pretres pred višim sudom za 6. novembar - kažu u Tužilaštvu.

Kako objašnjavaju u Višem tužilaštvu, krivični postupak je u toku, odnosno već je počela faza pred sudom.

Šta se dešava sa drugim slučajem, u Tužilaštvu za sada nemaju podatke, a jedini aktuelni predmet direktora Petrovića je slučaj prvog hapšenja.

Podsetimo, razlika između optužnice i optužnog predloga se sastoji u tome što se optužni predlog podnosi u skraćenom postupku, dakle za krivična dela za koja je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do 8 godina.

Kako su ranije rekli u Tužilaštvu, oba slučaju su bila u fazi prikupljanja dokaza, pa je pretpostavka da se istraga o drugom slučaju hapšenja i dalje vodi.

Petroviću, koji je iz redova Srpske napredne stranke došao na čelo Bolnice, ubrzo je nakon hapšenja ukinut pritvor, a u međuvremenu je deo zaposlenih u Opštoj bolnici štrajkovao i tražio njegovu smenu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meri

    14:06 // 28. 10. 2020.

    GDE SE NETRGUJE UTICAJEM? Direktorka transfuzije u Nisu godinama VD ,trguje na sve nacine i dobro za nju i SNS . FIFTI FIFTI.U PIROTU SE KAZE NE MLATITE NAROD ovakvim informacijama

  • Ibi

    17:44 // 27. 10. 2020.

    Trgovina uticajem ili je bio podlozan "LOBIRANJU" ? ;)

  • vasa

    13:33 // 27. 10. 2020.

    Nista strasno,i protiv direktora Leskovacke takodje pa se sve zaboravilo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: