Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 21. 5. 2018.

| Hronika

Podignuta optužnica protiv Kačara, tužilaštvo traži godinu i po dana zatvora

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
Branislav Kačar
Tužilaštvo predložilo kaznu od godinu i po dana zatvora; Foto: Fejsbuk

Ukoliko sud potvrdi optužni predlog Osnovnog javnog tužilaštva protiv niškog većnika za sport i omladinu Branislava Kačara, on bi mogao da se nađe u optuženičkoj klupi zbog sumnje da je umešan u korupciju. Dok niško pravosuđe razmatra njegov slučaj, osumnjičeni Kačar se na svom Fejsbuk profilu “pohvalio” da je otišao u Kanadu.

Istraga protiv Kačara, koji je sredinom decembra uhapšen zbog sumnje da je “trgovao uticajem” i tako pokušao da namesti javnu nabavku u vezi sa čišćenjem i obezbeđivanjem Gradske uprave, kao i za malverazicije pri isplati novca sportskim klubovima, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu, završena je 21. maja. Sumnje su, navode osnovane, i sada je na potezu sud koji bi trebalo optužnicu da potvrdi ili odbaci.

Po prijemu optužnog predloga sud je u mogućnosti da radi boljeg razjašnjenja stvari naredi da se prikupe određeni dokazi, da odbaci optužni predlog ukoliko
smatra da nema dovoljno dokaza, ili da u roku od 30 dana zakaže glavni pretres - navode u Tužilaštvu.

kacar Kačar vest o optužnom predlogu dočekao u Kanadi; printskrin/FacebookInače, vest o podizanju optužnice, većnik Kačar nije dočekao u Srbiji, već je, prema objavama na njegovom Fejsbuk profilu u kanadskom gradu Hamilton u provinciji Ontario.

Pored optužnog predloga za Kačara, Osnovno javno tužilaštvo stavlja na teret zloupotrebu službenog položaja šefu Službe za zajedničke poslove Niša Aci Jankoviću i predlaže zatvorsku kaznu od godinu dana i 2 meseca.

Podsetimo, Kačar je uhapšen sredinom decembra zbog sumnje da je počinio krivično delo “trgovina uticajem”, ali i zbog malverzacija sa isplatom novca sportskim klubovima.

Inače, nakon dvadesetak dana u pritvoru, većnik zadužen za sport i omladinu je pušten iz pritvora, jer su, kako kažu u Osnovnom sudu, u međuvremenu saslušani svi svedoci.

Komentar na Kačarevo hapšenje nisu imali ni gradonačelnik Darko Bulatović, ni vrh niškog SNS, a analitičari i opozicija su se složili da je hapšenje “posledica sukoba unutar SNS”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Jankovic

    18:15 // 22. 5. 2018.

    Ovako se napreduje kada te guraju veze, a ne samo clanstvo SNS. Branislav Kačar, Član je SNS od novembra 2008. Sa 23 godine se zaposlio u JKP "Naissus", a 2015. je prešao u "Jugoistok".Bio je potpredsednik FK "Radnički" 2015. i 2016. godine. Marta 2016. je izabran za delegata Skupštine Fudbalskog saveza Srbije.11. jula 2016. godine je izabran za člana Gradskog veća Niša, zaduženog za sport i o.

    • NOVO VREME

      23:49 // 22. 5. 2018.

      Ce bude on vecnik I u Novo Selo.Ce bude I delegat garant u istu ustanovu,naravno ako se ustanovi da je kriv.Samo mi nije jasno kako je mogao u avion pa za Kanadu.

  • Aleksandar Jankovic

    18:08 // 22. 5. 2018.

    Alo bre vi uglavnom pod nadimcima sto branite usoehe Kacara, jel se vi pravite blesavi ovde se govori o optuznici! Kakve veze ima nesto sto je neko cinio ako je ucinio i krivicno delo! A da vas ja pitam. Po kojoj osnovi je Kacar postao vecnik, a pre toga obavljao razne funkcije? Odakle je taj Kacar? Hiljade rodjenih nislija skolovanije i iskusnije ne mogu ni da konkurisu za te pozicije?

  • tmujo

    17:40 // 22. 5. 2018.

    nadam se da je ovo samo pocetak ozbiljnog razracunavanja sa korupcijom u gradu,trebalo je krenuti prvo od prethodnog prvog pa naovamo sto veca funkcija vise robije, nema uslova za sudjenje jer Nis nema tuzilastvo a tek sud...Ako tuzilastvo ipak postoji neka iz fioka izvadi krivicne i dokaze i neka podigne optuznice pocev od mame koja ceka alchajmera da dobije,njenog sinceta i nadalje redom .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: