Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 11. 4. 2019.

| Hronika

Podignuta optužnica protiv Stevana Živkovića

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
stevan zivkovic
Da li će predmet doći do suda?; printskrin: Facebook/Stevan Živković

Zbog sumnje da je prao pare preko organizacije niškog muzičkog festivala, kao i da je falsifikovao radno iskustvo u struci da bi ispunio uslove za državni posao, podignuta je optužnica protiv šefa niške Kancelarije za mlade, bivšeg kik-boksera i omladinca SNS Stevana Živkovića. Ipak, da bi došao do sudnice, potrebno je, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, da Viši sud optužnicu potvrdi.

Nakon 7 meseci otkako je policija stavila lisice na ruke mladom niškom funkcioneru Živkoviću, protiv njega je, kažu u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva, podignuta optužnica.

U Tužilaštvu dodaju da mu se na teret stavlja nekoliko krivičnih dela - od trgovine uticajem koja je Nišlije koštala oko 1,8 miliona dinara, do podstrekavanja da za njega drugi falsifikuju dokumentaciju da bi dosao u Kancelariji za mlade.

Trgovina uticajem i pranje novca se Stevanu Živkoviću stavlja na teret zbog sumnje na malverazicje sa Naissus festom, dok mu se falsifikovanje službene isprave sa podstrekavanjem stavlja na teret u vezi sa dokumentacijom za radno iskustvo koje nije imao - navode u Višem javnom tužilaštvu.

Pored Živkovića, optužnicom su, dodaju u Tužilaštvu, obuhvaćeni i Danilo Zogović i Dušan Stajić iz Naissus sound-a koji su sa Živkovićem navodno učestvovali u pranju para, kao i Maša i Marko Đorđević koji su navodno za Živkovića falsifikovali dokumentaciju o radnom iskustvu.

Inače, kažu u Tužilaštvu, da bi Živković došao do optuženičke klupe, najpre Više sud mora da potvrdi optužnicu.

To bi trebalo da bude za dvadesetak dana, otprilike. Da vidimo da li će sud to da potvrdi, ili će da vrati na doradu - kažu u Tužilaštvu.

Podsetimo, nakon hapšenja, Živkoviću i još dvojici osumnjičenih određen je pritvor do 30 dana. Iz pritvora su izašli 27. septembra.

Iako je Kancelarija za mlade pri Kabinetu gradonačelnika, gradonačelnik Niša Darko Bulatović nije želeo da komentariše Živkovićevo privođenje.

Novembra 2018. godine, Specijalno odeljenje za korupciju pri niškom Višem javnom tužilaštvu, Živkovićevom predmetu pridodalo je sumnju na još jedno krivično delo - falsifikovanje dokumentacije.

Naime, Živković je, kako je pisalo u saopštenju MUP, navodno preko Kik-bok kluba Naissus i Udruženja "Omladinski edukativni centar" izdejstvovao da mu izdaju potvrde da je kod njih radio na poslovima diplomiranog pravnika. To mu je, kažu u Ministarstvu, bilo neophodno za zaposlenje u Kancelariji za mlade.

Inače, Živkovića je SNS izabrao za direktora Kancelarije za mlade aprila 2016. Vodio je omladinu naprednjaka u Nišu, bio je i član Saveta za mlade Skupštine grada Niša, kao i sportista godine Niša 2012. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    19:07 // 15. 4. 2019.

    Ma nemoguce hahahaha nas sud ima pravde kako sam citao u knjizi a ovaj decko sportista jos i posten jos i nije bio u zatvoru jos i uzeo neki milion ma nemoguce. Bice pravde pa da bude direktor ! Zalosna Srbija

  • sale

    08:56 // 12. 4. 2019.

    Ko sme da se opkladi u 1000e da nece da bude zatvorski osudjen,ovi sudovi su korumpirani i partijski.A tuzilastvo....no comment.

  • Trnavac

    22:46 // 11. 4. 2019.

    Kako je moguće da ovaj dečko koga je lično doveo Bulatović da ima istog advokata kao Jutka iz Brusa???

    • goga

      08:59 // 12. 4. 2019.

      Sve vec dogovoreno kao za Kacara,nego zbog ludog naroda da naprave cirkus malo.

    • Nenad

      14:59 // 12. 4. 2019.

      Pa kad nema bolje, to je kao kad imas bmw i fiat. Zasto da vozis fiat ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: