Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 18. 1. 2022.

| Hronika

Podignuta optužnica protiv predsednice Opštine Preševo zbog zloupotrebe subvencija privredi

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Ardita Sinani
Optužnica protiv Sinani; foto: Fejsbuk Ardita Sinani

Zbog sumnje da je, kako stoji u optužnici, Opština Preševo dvojici preduzetnika dodelila subvencije od 360.000 dinara iako nisu konkurisali u predviđenom roku, Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv predsednice te opštine Ardite Sinani. Istom optužnicom se terete i dva člana Komisije za razvoj preduzetništva da su oštetili Opštinu Preševo za ukupno 2,2 miliona dinara, jer su omogućili preduzetnicima koji ne ispunjavaju uslove da dobiju subvencije.

Optužnica je podignuta krajem prošle godine, a sporni konkurs za dodelu subvenciju malim i srednjim preduzećima sproveden je 2017. godine. Predsednici Opštine Preševo se, kao i ostalim optuženima, na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Prema tekstu optužnice, I.G. i M.Š. iz Preševa dobili su po 180.000 dinara, iako su podneli zahteve za subvencije nakon isteka roka.

Iako je komisija sačinila predlog i prosledila ga Opštinskom veću bez imena navedenih preduzetnika, jer je konstatovala da su podneli zahteve za dodelu subvencije neblagovremeno, na sednici tog tela 5. septembra 2017. doneta je odluka da im se dodele subvencije. Odluku je osumnjičena overila svojim potpisom, te su na osnovu iste zaključeni ugovori po kojima je izdala nalog za isplatu subvencija - stoji u optužnici.

Optužnica je podignuta i protiv Ruždija Junuzija koji je bio predsednik Komisije i Blerima Mehmetija koji je bio član komisije, a koji se terete da su, stoji u optužnici, nakon sednice komisije u avgustu 2017. sačinili zapisnik bez svih prisutnih članova, održali sednicu u odsustvu jednog člana koji nije potpisao zapisnik, sačinili spisak kandidata i bez potpisa odsutnog člana dostavili ga Opštnskom veću na donošenje odluke.

Na taj način je 11 kandidata dobilo 2,2 miliona dinara, iako nisu ispunjavali uslove predviđene konkursom.

disklejmer

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Seljak

    12:42 // 18. 1. 2022.

    Ko odlučuje o takvim slučajevima, trebalo bi da pretrese sve slučajeve što je potpisao Nedimović, Krkobabić i ostali lokalni "poljoprivrednici", garantujem da bi Zabela i Mitrovica bile prepune, ali treba imat m.da.

  • Ex faca

    11:08 // 18. 1. 2022.

    Zbog tričavih 180000 zaseda sud? Očigledno žena nema tetku ili nekoga u inostranstvu? Da je reč o većoj sumi, daleko većoj, o tome se nebi ni govorilo, kamoli sudilo. Možda je prezime i vera neki od razloga da se na nekome istrese "pravda"? Nismo očistili ni svoje dvorište gde je daleko veće djubre a gledamo neko drugo. Farsa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: