Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 3. 3. 2015.

| Hronika

Podignuta optužnica protiv žandarma iz Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, N1
žandarmi
Tužilac podigao optužnicu protiv žandarma i odlučio da vojni policajci nisu krivi; Foto: Arhiva JV

Nakon saslušanja, zamenik višeg javnog tužioca podneo je optužnicu protiv osmorice žandarma zbog napada na Andreja Vučića i njegovo obezbeđenje tokom "Parade ponosa".

Optužnica je, kako prenosi N1, podignuta zbog sumnje da su policajci iz Niša kao saizvršioci počinili krivično delo “napad na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja”.

Pored pomenutih dela, optuženima se na teret stavlja i krivično delo zloupotreba službenog položaja.

N1 prenosi da su, prema nezvaničnim informacijama, svi žandarmi ponovili iskaze koje su pre više od 4 meseca dali i policajcima na saslušanju, a koje je nedavno u javnost izneo zaštitnik građana Saša Janković.

Okrivljeni su ispričali da su tokom održavanja "Parade ponosa" njihovom kordonu prišla 4 muškarca koji su izgledali kao potencijalni napadači na učesnike Parade i zbog toga su im zatražena lična dokumenta.

Jedan od njih je iz džepa izvadio nešto što je ličilo na legitimaciju i uz niz uvreda rekao da je pripadnik Vojske Srbije. U jednom trenutku učinilo se kao da žele da probiju kordon i fizički se obračunaju sa policijom. Posle izvesnog vremena došlo je i do fizičkog obračuna - izjavili su žandarmi.

Saslušanje pripadnika niške Žandarmerije odlagano je 4 meseca zbog štrajka advokata, kao i poštovanja prava osumnjičenih da mogu sami izabrati branioca koji će ih zastupati.

Podsetimo, pripadnici Žandarmerije, koji su učestvovali u incidentu u kom je pretučen i Andrej Vučić, nedugo zatim su suspendovani, a protiv njih su zatim podnete i krivične prijave, dok je komandant niške Žandarmerije pukovnik Senad Koštić nakon toga smenjen.


Odbačene prijave Jankovića

Ombudsman Saša Janković podneo je krivične prijave protiv dvojice pripadnika Vojne policije koji su bili u obezbeđenju Andreja Vučića zbog napada na pripadnike Žandarmerije.

Zamenik višeg javnog tužioca je pomenute prijave odbacio.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    11:49 // 4. 3. 2015.

    Bio sam na jednoj svadbi, na kojoj je bio i jedan od žandarma.Kad su svatovi saznali ko je, bio je zvezda večeri, naručivali mu pesme,slikali se s njim.

  • Petko

    08:23 // 4. 3. 2015.

    Nadam se samo da će kao dokaz da bude prikazan i famozni snimak prilaska čuvenog batice kordonu. Jedino tako će suđenje imati smisla.

  • shaft

    19:27 // 3. 3. 2015.

    more,ni jedna ni druga strana nisu jagnjici!svi ste isti,samo zlo nanosite postenom narodu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: