Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:42, 25. 6. 2014.

| Hronika

Podignuta optužnica za ubistvo Vuka Stoiljkovića

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Detalj sa uviđaja
Detalj sa uviđaja

Tužilaštvo predalo optužnicu protiv Dimitrija S zbog sumnje da je 10. februara ubio Vuka Stoiljkovića. Uzrok smrti ubod nožem u stomak.

U optužnici, u koju su novinari Južnih vesti imali uvid, navodi se da je Dimitrije tog ponedeljka uveče ispred kafića "Petar" nekoliko puta nožem uboo Vuka, a zatim pobegao.

Dimitrije je, piše u optužnici, te večeri sedeo u kafiću sa svojih 5 prijatelja. U jednom momentu je ustao sa stola i iz džepa svoje jakne sa stolice na kojoj je sedeo, uzeo skakavac i prišao Vuku, koji je sa dve devojke sedeo za stolom udaljenim 3-4 metra. 

- Izađi napolje! - rekao je Dimitrije Vuku.

Tuča je otpočela odmah po izlasku iz lokala, a kako se navodi u optužnici, već prvim ubodom nožem u stomak Dimitrije je Vuku presekao glavnu arteriju, što je kasnije izazvalo smrt.

Tokom tuče, Dimitrije je sečivom noža uboo Vuka još nekoliko puta. Iako ga je jednom pogodio i u vrat, po navodima optužnice ta rana nije bila opasna po život.

Nakon toga je Dimitrije počeo da beži. Vuk je, trčeći za njim, pretrčao Bulevar, ali je ubrzo pao na trotoar i tu preminuo.

Novi detalj za javnost je podatak da je Dimitrije taksijem otišao do Ledene Stene, gde se sastao sa trojicom svojih prijatelja, u čijim se kolima i presvukao.

Jedan od te trojice je sin niškog ugostitelja za koga su se u javnosti neposredno posle ubistva javile glasine da je bio direktno umešan u zločin, što su tada inspektori negirali, a sa samim ubistvom ga ne povezuje ni optužnica. 

Dimitrije je zatim sa mobilnog telefona jednog od prijatelja pozvao svog strica, ispričao mu šta se desilo i rekao da pozove policiju, koja ga je ubrzo i pronašla na tom mestu.

Bitno je pomenuti da optužnica još nije "potvrđena" od strane suda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    08:35 // 26. 6. 2014.

    Optužni predlog ide za lakša dela

  • Republika Juzna Srbija

    07:06 // 26. 6. 2014.

    A u nasoj policiji, tuzilastvu i sudu nigde nisu culi za pojam "saucesnik u ubistvu" ili "okrivljen za pomaganje" "pomagac u bekstvu"itd. Pa su svi ti fini momci Dimitrijev drugari pusteni na slobodu?

  • Milos

    01:38 // 26. 6. 2014.

    znaci od danas nema saucesnika?ja znam ko pomaze izvrsiocu i sam i on strada ali ovde ne,jer je ugostitelj u pitanju!!!da sam ja bio taj vec bi lezao u prdikanu!!!!!!!vucic i nije budala sto smenjuje.

    • AntiPA

      07:58 // 27. 6. 2014.

      Nije li vas sramota da zloupotrebljavate smrt jednog mladica da promovisete Vucica? Pritom, celo nefukncionisanje kriminalne organizacije zvane policija i sudstvo Srbije se nije promenilo niti 1%!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: