Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 22. 9. 2018.

| Hronika

Poginuo pacijent koji je skočio sa prozora Zdravstvenog centra Vranje

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
zdravstveni centar vranje foto i.m.
Pacijent skočio sa trećeg sprata Internog odeljenja; foto: I.M.

Iz bolničke sobe, sa trećeg sprata Internog odeljenja, u petak uveče nešto pre 22 sata, skočio je pacijet, koji je sat vremena kasnije, kako kažu u Zdravstvenom centru Vranje, uprkos trudu lekara, podlegao povredama. Policija je obavila uviđaj, dodaju, a obdukcija nije naložena, jer nije bilo sumnjivih okolnosti.

U Zdravstvenom centru kažu da je 60-godišnji pacijent, nakon posete psihijatra, krenuo da namešta krevet i priprema se za spavanje u prisustvu dežurnog medicinskog osoblja i lekara sa internog odeljenja.

Dok je dežurni lekar u prostoriji preko puta obavljao hitan prijem pacijentkinje sa srčanim tegobama, pacijent je skočio kroz prozor bolesničke sobe na trećem spratu Internog odeljenja, o čemu su dežurnog lekara obavestili drugi pacijenti – navode iz Zdravstvenog centra.

Prema njihovim navodima, pacijent iz leskovačkog sela Ravni Del je primljen dan ranije zbog povrede na nozi, a zadržan je na odeljenju zbog poremećaja u krvnoj slici. Nakon toga je, kažu u ovoj ustanovi, dobio epileptični napad, pao i povredio glavu.

Organizovan je konzilijarni pregleg lekara interniste, neurologa i psihijatra. Pacijentu je prepisana odgovarajuća terapija nakon čega je on zaspao - kažu u Zdravstvenom centru.

Pacijent je, dodaju iz zdravstvene ustanove, u jednom trenutku pobegao iz Bolnice, ali je u pratnji policajaca vraćen na odeljenje.

Tokom popodneva nastavio je sa istim uznemiravajućim ponašanjem zbog čega je dežurni lekar pozvao psihijatra. Psihijatar je obavio razgovor, pregledao pacijenta, propisao terapiju, koju je pacijent primio i on se smirio - navode iz Zdravstvenog centra.

Međutim, nešto kasnije je skočio kroz prozor, a uprkos borbi lekara za njegov život, kažu u Bolnici, 60-godišnji pacijent je preminuo juče u 23:15.

Nadležni organi su obavili uviđaj. Nije naložena obdukcija zbog nepostojanja sumnjivih okolnosti i mrtvozornik je napisao umrlicu - kažu u vranjskoj Bolnici.

U Zdravstvenom centru u Vranju su u toku svi postupci koje procedura zahteva u ovakvim slučajevima. Sva tela, kao i Komisija za unutrašnji stručni nadzor, obaviće potrebne analize i izveštaje dostaviti kako Ministarstvu zdravlja, tako i svim nadležnim organima i instuticajama.

Preminuli pacijent je za sobom ostavio suprugu i troje dece.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zdravković

    12:08 // 10. 10. 2018.

    "Dok je dežurni lekar u prostoriji preko puta obavljao hitan prijem pacijentkinje sa srčanim tegobama, pacijent je skočio..."
    Strašno. Sramota.

  • MIsko Miskic

    03:18 // 24. 9. 2018.

    Tomice ti li si????? AKos i ti molim te javi se, mica komsika.

  • Kole

    21:45 // 22. 9. 2018.

    Vranje...pa obdukcija za smrt u zdravstvenoj ustanovi je obavezna..nema tu hoću neću...smešno zdravstvo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: