Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 13. 3. 2013.

| Hronika

Pojačana kontrola saobraćajne policije

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
490x370-KOSTA-juzne-vesti-POLICIJA-Ilustracija-Saobracajna-policija.jpg
Ilustracija

Saobraćajna policija je ovih dana sprovela pojačanu akciju kontrole ispravnosti vozila i vozača u Nišu gde se pokazalo da skoro jedna trećina četvorotočkaša ima neki nedostatak ili se niški šoferi ne drže saobraćajnih pravila.

Srđan Savić, komandir saobraćajne policije u Nišu, navodi da je za 24 sata kontrolisano 300 od kojih su 75 vozila imala neki nedostatak.

- Rezultati početka akcije koju sprovodimo od 11. do 17. marta pokazuje da vozači moraju malo da "podignu noge sa gasa". Pogotovu sada kada se najavljuje kiša i sneg. Što se tiče situacije u saobraćaju, ona je statistički malo bolja nego prošle godine jer za isti period od početka godine imamo 26 odsto manje saobraćajnih udesa, ali smo zato podneli skoro duplo više prekršajnih prijava od početka godine u odnosu na prošlu godinu - saopštava Savić.

On kaže da su najčešće kazne za prekoračenje brzine, nevezivanje pojaseva, a kažnjena su i dvojica stranaca koji su za volanom proveli duže od propisanog perioda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nemanjic

    00:30 // 12. 5. 2013.

    nema saobracajaca nigde.svakodnevno divljanje automobilima i motorima u sred bela dana u knazevackoj ulici(u durlanu pored policijske stanice) i nikom nista.ko medvedi su ,samo sto se ovi nasi medvedji saobracajci jos uvek nisu probudili!?ne izlaze iz stanice,a kada izadju odmah sedaju u automobile i idu negde da kuliraju.patrolu kada vidim u durlanu je isto kao i kada vidim kometu.znaci vidjam ih jednom godisnje...dzabolebarosi u uniformama sa markiranim automobilima...

  • dobronamerni čitalac

    17:55 // 1. 4. 2013.

    nemam ništa protiv kontrole saobraćaja,ali imam protiv selektivne kontrole saobraćaja.naime,ako ste policajac ili pripadnik žandarmerije u civilu onda možete da pretičete preko pune linije,i nikada vas niko neće zaustaviti niti tražiti kontroli kolišine alkohola u krvi. kod nas u prokuplju se kazne za nepropisno parkiranje pišu samo u jednoj ulici u gradu, a u ostatku grada, iako čovek nemože da prodje peške trotoarom,kazne se nepišu.što se tiče uniformi one su stvarno neugledne.

  • MILAN

    13:19 // 16. 3. 2013.

    da, zato nam udaraju decu u panteleju na sred pesackog prelaza, gde inace nisam video saobracajnu policiju jos od pantelejskog vasara....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: