Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 13. 3. 2013.

Pojačana kontrola saobraćajne policije

490x370-KOSTA-juzne-vesti-POLICIJA-Ilustracija-Saobracajna-policija.jpg Ilustracija

Saobraćajna policija je ovih dana sprovela pojačanu akciju kontrole ispravnosti vozila i vozača u Nišu. Svaki treći auto ima neki nedostatak ili se niški šoferi ne drže saobraćajnih pravila.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Miša

    11:05 // 13. 3. 2013.

    Zamolio bih komandira Srđana Savića da izađe vikendom posle 11 uveče u grad, da vidi kakav haos na ulicama vlada, gde se sve parkiraju kola i kako se vozi.

    I neću smatrati da saobraćajci dobro rade svoj posao dokle god i sami ne počnu da vezuju pojaseve u svojim kolima.

    • igor

      12:51 // 13. 3. 2013.

      dala im se vlast, zavrsili trogodisnje skole pa kurs kamenica ihaa sad su gazde. Kola im smrde, uniforme masne, ne skidaju ih i kad spavaju da slucajno ne izgube moc ni u krevetu, svaki drugi drzi cackalicu u usta, o pojasu i vezivanju da i ne pricam.
      Nisam kaznjeni ucesnik u saobracaju, dugoo mozda 10 god, ali ovo je moje zapazanje, a vozacu i sabracajcu sto voze pauk zelim sve najgore u zivotu !

    • abrakadabra

      11:57 // 14. 3. 2013.

      Ne mora da izlazi u grad dovoljno je da izadje ispred svog radnog mesta pa da vidi dali njegovi saobracajci prelaze na pesacki i kako se okrecu preko dve pune linije..Ja sam skoro cekao nesto u domu zdravlja i gledam ih,izgleda im se smena zavrsavala-ono je cudo!I kako ce on meni sutra kaznu da pise a ni sam ne postuje zakon koji pokusava da sprovodi??

  • Marence

    11:09 // 13. 3. 2013.

    To zaustavljaju ove krseve od automobila, q7, x5, x6, audi a8 ne smeju ni da pomisle.

  • Nišlija

    11:40 // 13. 3. 2013.

    Nije ih bilo sto godina na ulici pa sad kad se narod opustio oni bi da nadoknade sve odjednom.

    Inače, bila je vest da ce ovih dana biti kontrolisano i kretanje pešaka van obeleženih mesta, na crveno svetlo i uz korišcenje mobilnih telefona, tako da, povedite malo računa u takvim situacijama. (prvo slikaju prekrsaj pa pridju počiniocu)

  • nezadovoljan

    12:15 // 13. 3. 2013.

    Mislim da bi gospoda iz saobracajne policije trebala malo vise da se bave bezbednoscu u saobracaju a ne samo da ispune normu i ispisu odredjeni broj kazni.Neko moje zapazanje je da samo umeju da se sakriju,uvek na istim mestima i "love" za neke sitne prekrsalje i za cas da ispune normu,a ostatak dremaju i piju kafe po kafanama.Malo vise se pozabaviti propustanjem pesaka na pesackom,jer nema dana da me neko skoro ne pregazi na pesackom,kao i onim parkiranjem "pod sva cetri" u desnoj traci,npr u Dusanovoj ulici se zbog toga vrlo cesto desava kolaps.Ali zasto se raspravljati,da li je nako stao na pesackom ili ne,da li je preticao na pesackom ili ne,lakse je sakriti se i za sat vremena napistai 50 kazni za pogresno skretanje,a ostatak vremena dremati.

    • Miško Ristić

      13:44 // 13. 3. 2013.

      Meni su pisali kaznu za nepropuštanje pešaka kod Crvenog pevca, tu im je staro mesto, kod bivše prodavnice Tigar.
      Pošto sam prvo pešak, pa onnda i vozač, uvek propuštam pešake, a plavac je tvrdio da nisam propustio pešake, koji tek što su zakoračili na kolovoz sa moje leve strane. U zapisniku je tako majstorski zapisano, kao da sam ih bacio na haubu.
      Upustvo za takve slučajeve: kada vas pozovu kod sudije za prekršaje, tražite da se odbaci zahtev za pokretanje prekršajnog postupka jer u zapisniku osim izjave policajca nema drugih dokaza, tj. tražite druge dokaze, izjave svedoka, fotografije...Zatim, zapisnik je obično pogrešno sastavljen, pa se možete pozvati i na to. Ako sudija to ne uvaži, što je čest slučaj, jer je pretpostavka sudije da ste krivi i da lažete, ulažite žalbu i dok se sve to završi, proći će dve godine od navodno učinjenog prekršaja, i to će da zastari.

  • Pera

    13:12 // 13. 3. 2013.

    Ne bih da trolujem ali ne mogu da a da ne primetim da 75 od 300 nije skoro trecina vec tacno cetvrtina.

    Nije da to nesto menja sustinu, ali ovo je jace od mene.

    • Aleksandar

      13:50 // 13. 3. 2013.

      HAhahahah... ali nisi procitao lepo. Pise "skoro", tako da je 1/4 skoro pa 1/3.

  • sale

    15:48 // 13. 3. 2013.

    Mozda da zapocnete kontrolu tako sto bi resili haos u saobracaju ispred policijske stanice u knjazevackoj ulici... Zatim, pokusajte da resite haos oko pijace bosko buha, ispred dusanovog bazara i oko kalce...

  • Dragan

    17:56 // 13. 3. 2013.

    Da, smrde po kafanama, a onda izadju malo da serifuju. Pre par godina mi se desila situacija da su me kaznili, u samom centru na Trgu kralja Milana, zato sto nisam prpustio pesaka. Situacija sledeca, zna se kakva je guzva tamo bila pre postavljanja semafora, ja stanem propustim gomilu ljudi, jedan zakasnio da pretrci, sa ruljom, ali uredno sisao na kolovoz. Ja mu pokazem rukom, ajde i ti ....a on ne, pokazuje rukom prodji ti. ja prodjem, a revnosni serif, kod Postanse stoji, i zaustavi me. Kulturan sav, "Gospodine niste propustili pesaka", veli on meni...ja kazem nisam jednog al sam njih dvadeset, a ovaj mi pokazao, rukom, da prodjem, valjda mu se nije zurilo....a ovlasceni organ meni na to sa smeskom..."mozda je on vama pokazao da prodjete, ali on nije ovlasceno lice...?!?. u pravu bi covek, platih ja kaznu, par kaznenih...ma nek ide zivot..:)

  • pero

    21:57 // 15. 3. 2013.

    A ja se poradovao da neko kontrolise Saobracajnu policiju :(

  • MILAN

    13:19 // 16. 3. 2013.

    da, zato nam udaraju decu u panteleju na sred pesackog prelaza, gde inace nisam video saobracajnu policiju jos od pantelejskog vasara....

  • dobronamerni čitalac

    17:55 // 1. 4. 2013.

    nemam ništa protiv kontrole saobraćaja,ali imam protiv selektivne kontrole saobraćaja.naime,ako ste policajac ili pripadnik žandarmerije u civilu onda možete da pretičete preko pune linije,i nikada vas niko neće zaustaviti niti tražiti kontroli kolišine alkohola u krvi. kod nas u prokuplju se kazne za nepropisno parkiranje pišu samo u jednoj ulici u gradu, a u ostatku grada, iako čovek nemože da prodje peške trotoarom,kazne se nepišu.što se tiče uniformi one su stvarno neugledne.

  • nemanjic

    00:30 // 12. 5. 2013.

    nema saobracajaca nigde.svakodnevno divljanje automobilima i motorima u sred bela dana u knazevackoj ulici(u durlanu pored policijske stanice) i nikom nista.ko medvedi su ,samo sto se ovi nasi medvedji saobracajci jos uvek nisu probudili!?ne izlaze iz stanice,a kada izadju odmah sedaju u automobile i idu negde da kuliraju.patrolu kada vidim u durlanu je isto kao i kada vidim kometu.znaci vidjam ih jednom godisnje...dzabolebarosi u uniformama sa markiranim automobilima...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: