Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 4. 12. 2022.

| Hronika

Pojačane policijske kontrole saobraćaja, akcija usmerena ka vozačima pod dejstvom alkohola i droge

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
policija foto tamara todorovic
Vozača pod dejstvom droge više nego prošle godine; foto: JV/T. T.

Na ulicama širom zemlje od 5. do 11. decembra biće angažovani svi raspoloživi uređaji za kontrolu vozača pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopštili su iz policije koja obeležava međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Akcija se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL.

Od početka 2022. godine, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 57.100 vozača, što je za 11.000 više u odnosu na prošlu godinu, a čak 10.580 vozača zadržano je na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu - navode iz policije.

U istom periodu u službenim prostorijama zadržano je i 2.330 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 1.000 više u odnosu na isti period prošle godine.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova, povodom predstojećih slava i praznika, apeluju na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna

    15:13 // 4. 12. 2022.

    Ne razumem potrebu da se takva akcija napominje kao nešto posebno. Valjda je policiji to nešto što se podrazumeva, da im je to svakodni radni zadatak a ne kao neki "poseban" zadatak.

    • Robin Hud

      10:54 // 5. 12. 2022.

      To je EPP za policiju da bi nas uverili kako nesto rade

  • nisliski mohikanac

    13:10 // 4. 12. 2022.

    Sve to ok,ali pomeriti kontrole i na lokalne puteve prema manjim mestima i selima,tamo je divlji zapad.Kontrole alkohola i u 17h pijani su i tada.

  • Pera

    12:39 // 4. 12. 2022.

    A od 12.12. opet po starom, jer istekla naredba za akciju. Nema policije nigde, konjske zaprege po gradu, motori divljaju po bulevarima čim je lepo vreme.... I šta da radimo tada?

    • Soklen

      17:27 // 4. 12. 2022.

      Dobices odgovor od nacelnika saobracajne policije, da ce oni da nastave da kontrolisu saobracaj kao i do sada. U prevodu, neces da ih vidis nigde, kao sto ih ni sada ne vidis. Oni sluze samo da stite politicare kada dolaze u Nis i nista osim toga ne rade.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: