Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 26. 10. 2016.

| Hronika

Policajac uhapšen zbog dilovanja droge

Autor:P. B.Izvor:Južne vesti
Interventna jedinica policije
"Interventna" sa druge strane zakona? Foto: Arhiva JV

Zbog sumnje da je prodavao drogu uhapšen je službenik sokobanjske policije. Prema nepotvrđenim informacijama, reč je o pripadniku interventne jedinice. Policija ćuti.

Zasada nije poznato mnogo detalja.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević je potvrdio da je reč o pripadniku MUP-a, kome je određeno i policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo "Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Osumnjičeni je saslušan u Tužilaštvu i predložen je pritvor - kaže Stanojević.

Portparol Višeg sudu u Nišu Iva Popović je novinarima rekla da je osumnjičeni policajac saslušan i da mu je određen pritvor do 30 dana.

Pritvor je određen jer je reč o krivičnom delu za koje je zaprećena zatvorska kazna od preko 10 godina, ali i zbog "uznemiravanja javnosti".

Po proceni sudije način i posledice izvršenja krivičnog dela mogu da dovedu do uznemirenja javnosti koje je takvog intenziteta da može da omete pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka - kaže Popovićeva.


Policija ćuti

Prema saznanjima Južnih vesti reč je o policajcu iz stanice u Sokobanji, koja pripada zaječarskoj Policijskoj upravi.

Ipak, iako je uobičajena praksa da policija i za mnogo manje incidente objavljuje javna saopštenja, u ovom slučaju je to izostalo. Novinarima su iz PR službe zaječarske policije najpre tražili da im pitanja pošalju mejlom, ali su ubrzo zatim javili da se ipak neće oglašavati, a razlog za to nisu naveli.

Mi nećemo, odnosno ne možemo da se obratimo sa bilo kakvom izjavom ili podacima iz razloga, jer je predmet sada već u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Nišu i za sve ćete morati njima da se obratite - kažu u zaječarskoj policiji.

Da li na odluku da se javno ne oglase utiče i činjenica da je reč o policajcu a ne o "običnom" građaninu, u Policijskoj upravi u Zaječaru nisu želeli da odgovore.

Eto, konkretno, za ovaj slučaj se nismo zvanično obraćali sa nekim saopštenjem, iz eto nekih razloga - rečeno je u policiji.

Prema nepotvrđenim informacijama osumnjičeni policajac je pripadnik interventne jedinice policije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    23:40 // 26. 10. 2016.

    kad sam krenuo iz selo u grad deda mi je reko sine ako u dzak sa skapanim jabukama ubacis zdravu ona se brzo skape ,a ako u dzak sa zdravim jabukama ubacis skapanu dugo jojo treba da zarazi ostale. ja i danm danas ne mogu da shvatim sta je deda hto time da kaze??????

    • SKAPANE JABUKE

      09:53 // 27. 10. 2016.

      Ovo zvuci kao Konfucije, a ne kao seljacka logika.
      Bravo za dedu.

  • Ovca za šišanje

    13:46 // 26. 10. 2016.

    Еее, Шоне, Шоне...

  • Diki

    13:38 // 26. 10. 2016.

    Nije Sokobanjske nego Niške policije

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: