Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 24. 1. 2018.

| Hronika

Policajci koji su pretukli mladića osuđeni na zatvorsku kaznu

Autor:B. Ž.Izvor:Južne vesti
Sud Palata pravde
Zatvorska kazna za nasilne policajce; Foto: JV

Zbog toga što su 2007, u policijskoj stanici Crveni krst u Nišu maltretirali i tukli, tada 21-godišnjeg momka, kako kažu u Osnovnom sudu, osuđena su zatvorskom kaznom 2 policajca.

Ovom presudom policajci su, navodi se u presudi Osnovnog suda, osuđeni na 5 i 8 meseci zatvora zbog krivičnog dela zlostavljanja i mučenja.

Policajci Milan Rajković i Dragan Radenković su 6. juna 2007. godine oko 10 časova pretukli Igora Kragića koji je tada imao 21 godinu. Prema presudi, policajci su ga tukli kako bi ga na taj način kaznili, jer je ljagao njihovog brata - navodi se u presudi.

Novinari Južnih vesti su Policijskoj upravi Niš mejlom poslali pitanja kakve će posledice snositi osuđeni policajci, s obzirom na to da policijski službenici protiv kojih se pokrene krivični postupak, mogu da ostanu i bez posla.


Mreža Odbora za ljudska prava u Srbiji CHRIS kaže da se radilo o maltretiranju

Jedan od policijskih službenika ga je, kažu u Mreži, uhvatio za glavu rukama i kolenom ga udario u glavu. Kada su videli da mu je pozlilo, prestali su sa fizičkim zlostavljanjem i mučenjem i terali su ga da prizna izvršenje nekog krivičnog dela da bi ga pustili kući, nakon čega su mu rekli da je batine dobio zbog njihovog brata.

Međutim, dodaju, policajci su te navode negirali.

U toku postupka, osuđeni policajci su negirali da su pretukli Igora Kragića, dok sektor Unutrašnje kontrole MUP-a nije ustanovio da su policajci izvršili krivično delo, ali su nalazi i mišljenja veštaka, psihologa i psihijatra jasno ukazali da je Igor Kragić mučen i zlostavljan, a to je potvđeno i izjavama troje svedoka - navode oni.

U svom obrazloženju presude, kako kažu u CHRIS-u, Osnovni sud u Nišu je detaljno naveo da se radi o krivičnom delu zlostavljanja i mučenja. Istovremeno, sud je utvrdio da je reč o najtežem obliku ovog krivičnog koje su počinila službena lica u vršenju službe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aco

    14:08 // 25. 1. 2018.

    Dobro je da sud radi. Ima puno slučajeva gde sud nije ništa uradio ni posle 20 godina. Nego da ne bude opet uslovna kazna pa ništa drugovi svoje diplome možete da okačite ko pajalicu džabe će sve da vam bude.

  • Pravda

    12:56 // 25. 1. 2018.

    Ko je osudjen na kaznu zatvora ne moze da plati,jedino novcana kazna koja je izmenjena u zatvorsku kaznu zbog ne placanja onda moze,ovako NE! Leskovac, KPZ Nis ili Cuprija im ne gine,tako da lepo ce da im bude... :D

  • lili

    12:50 // 25. 1. 2018.

    U Srbiji mozes da prebijes samo brata premijera i prodjes nekaznjeno da se ne bi tumacilo drugacije. Da nije zalosno , bilo bi smesno!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: