Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 5. 2. 2013.

| Hronika

Policajci na poligrafu u istrazi ubistva

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
490x370-durlanska-pijaca-bomba3.jpg

Šest niških policajaca i dva pripadnika žandarmerije do danas su pozivani na informativne razgovore ili poligrafska testiranja u istrazi ubistva sina vlasnika menjačnice u Durlanu.

Dragan Bradić, načelnik Odeljenja za suzbijanje opšteg kriminaliteta Policijske uprave u Nišu, rekao je danas na konferenciji za novinare da će biti ispitani svi koji su na bilo koji način dovedeni u vezu sa ubijenim, koji je 27. januara nastradao u podmetnutoj eksploziji automobila.

- Niko ovde neće biti zaštićen kako se spekulisalo u medijima. Osim sa porodicom, razgovaramo i sa drugima, i svi koji su na bilo koji način dovedeni u vezu sa slučajem biće podvrgnuti operativnoj obradi – rekao je Bradić.

Dragan Bradić Dragan Bradić

Završeno je veštačenje eksploziva, a dva policajca su morala i na detektor laži, ali detalji o njihovim ishodima nisu objavljeni zbog mogućeg ometanja istrage.

Komentarišući navode da je ubijeni mladić poslednjih nekoliko godina trpeo reketiranje i iznude novca od pojedinih pripadnika policije i žandarmerije, Bradić je rekao da Policijska uprava u Nišu nema takve informacije, jer joj te iznude nisu prijavljivane.

On objašnjava da je moguće da takve podatke imaju druge službe koje deluju na ovom području a organizacijski su direktno vezane za Ministarstvo unutrašnjih poslova, pa zato ne podležu nadležnosti niške policijske uprave, niti njenog načelnika.

Kako je rečeno na konferenciji, atmosfera nastala zbog sumnji u korumpiranost policije posle ovog ubistva utiče na rad policajaca, a neki od njih su “pogođeni takvim pričama”.

Podsetimo, u eksploziji automobila krajem decembra kod durlanske pijace ubijen je Đorđe Stojanović, sin vlasnika menjačnice “Cekin”

Porodica ubijenog mladića javno je iznela sumnju u umešanost pojedinih policajaca i žandarma u ovaj slučaj, a ranije je, kako tvrdi otac nastradalog, o reketiranju njegovog sina bila obaveštena Unutrašnja kontrola policije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Novica Zivkovic-Stiv

    19:56 // 7. 2. 2013.

    Znaci sada ce sigurno struja da nestane u zgradi SUPa. Ma dosta bre zajebavanja. Sve policajce iz Niskog SUPa na poligraf.

  • Milos Nikolic

    23:19 // 6. 2. 2013.

    hteo bih da pitam sve gradjane i da odgovorim g.adv.nisliji.posto sam juce koment.temu policajci na poligrafu admin mi je obrisao komentar i nije ga objavio?ne kapiram zasto?ja imam prava na svoje misljenje i iznecu ga a posetioci neka ga ocene.dakle ko god kaze da je ovo pravna drzava taj laze.pravna je za sitne lopurde i sitne prestupnike ali za krupne zverke nije.hocu reci da ovde nema pre svega kulture a kamo li neceg drugog.policiji ne verujem ni malo,a sto se tice zandarma svud oni guraju nos,svi se u privatnom zivotu stavili pod neke dzipove,motore itd a isti prvi ne postuju zakon prolaze na crveno,vade pistolje,tuku se gde stignu,voze ne registrovana kola i pozivaju se na znacku.skoro svaki zandarm je istetoviran,u ovom gradu vise nista nije bezbedno ma sta god pricali policajci.a sto se tice g adv nislije da mu kazem da njegov posao nije da sprovodi istragu,njegov je posao da laze ljude kako ce im od 5 godina robije smanjiti na godinu ili 6 meseci,dakle to rade advokati.hvala

  • Tehnički problem

    10:13 // 6. 2. 2013.

    Vučić bi to rešio dok dlanom o dlan, ali ne može da nađe nijednog „žutog“ u SUP-u. Sve njegovi crveno-crni!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: