Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:04, 28. 3. 2019.

| Hronika

Policija: Uhapšeno 10 osoba zbog paljenja automobila po Nišu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Zapaljena kola Banđur
Serija paljenja automobila funkcionerima, krenula je paljevinom kola zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura; foto: prin screen/Facebook

U poslednje dve godine izgorelo je dvadesetak automobila niških funkcionera, policijskih službenika i biznismena, a u Policijskoj upravi Niš kažu da je dosad rasvetljeno 6 paljevina i da je uhapšeno 10 osoba. Međutim, o kojim je tačno slučajevima reč, za sada nema odgovora iz Osnovnog javnog tužilaštva.

Iako je do sada bilo poznato da je sudski epilog imalo samo prošlogodišnje hapšenje trojice mladića koji se dovode u vezu sa paljenjem kola načelnika Kriminalističke policije Dejana Utvića, u niškoj policiji kažu da su u 2018. pored njih, uhapsili još 7 osoba. Uhapšeni su osumnjičeni za učestvovanje u različitim slučajevima paljenja.

Tokom prethodne godine rasvetljeno je šest slučajeva paljenja automobila i, po nalogu nadležnih tužilaštava, procesuirano je 10 osoba - navode u policiji.

Dodaju i da na ovim slučajevima rade pripadnici kriminalističke policije, zajedno sa Osnovnim javnim tužilaštvom.

Međutim, o kojim je tačno slučajevima reč, ali i kome su tačno stavljene lisice na ruke, da li je reč o izvršiocima ili nalogodavnicima, u odgovoru koji su dostavili iz policije nema detalja.

Podsetimo, u poslednje dve godine izgorelo je 19 automobila u Nišu. Među njima je bilo onih koji su pripadali javnim funkcionerima - poput zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, ali i zaposlenih u policiji i snagama bezbednosti. Takav je bio slučaj sa zamenikom načelnika BIA u Nišu.

Više je nerešenih slučajeva paljenja automobila, što je izazvalo brojne reakcije Nišlija, a rasvetljavanje ovih slučajeva jedan od zahteva građana na protestima "1 od 5 miliona" koji se svakog petka održavaju u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dexter

    14:06 // 28. 3. 2019.

    Da je zaista toliko slučajeva ovog razbojništva rasvetljeno, policija bi time paradirala pred kamerama mesecima - "doktor" Neša pre svih. Ako je ovoliko ljudi uhapšeno, zašto javnost o tome ne zna ništa? Nije li možda sastav uhapšenih takav da ukazuje na klanovske sukobe između zavađenih bandi unutar niškog SNS-a, kao što je sam Banđur nagoveštavao još 2017-te godine?

  • BATA

    12:53 // 28. 3. 2019.

    Lepo,mada nepotpuno da bi se skinulo sa liste zahteva na protestima.Koliko znam ovo je jedan od zahteva na koji se trazi odgovor.

  • N.N.

    12:12 // 28. 3. 2019.

    Sigurno su uhapseni sa jakim dokazima a to su samo video snimci. Nek ih amnestiraju jer se radi o krsenju ljudskih prava i ustavu. Mi ne znamo da prestanemo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: