Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 28. 11. 2017.

| Hronika

Policija ćuti o napadu na novinara u hali "Čair"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
dusan-jocic-narodne-novine.jpg
Jocić je urednik sportske rubrike Narodnih novina i višestruko nagrađivani novinar; foto: Vanja Keser

Iako je prošlo 10 dana od incidenta u hali "Čair" u kome je, kako su rekli u Sekciji sportskih novinara Niša, predsednika ove organizacije i novinara Dušana Jocića fizički napao funkcioner Srpske napredne stranke Slaviša Mićanović, u policiji još ne odgovaraju na pitanja novinara o njihovim informacijama o događaju.

Neposredno nakon što se oglasila Sekcija sportskih novinara Niša, objašnjavajući šta se desilo tokom incidenta, koji je prethodio evropskoj utakmici Naise i Makabija, pitanja su poslata i niškoj Policijskoj upravi. Ipak, do danas, odgovori na pitanja vezana za prijavu dogođaja, ispitivanje svedoka, te konačne zaključke i eventualne kazne, nisu stigli.

Da incident nije prošao bez policije posvedočila je Sekcija sportskih novinara Niša, gde su rekli da je Jocić odmah nakon napada u niškoj sportskoj hali otišao u policiju, kako bi prijavio incident, te da je policija ispitala svedoke, ali ne i samog Mićanovića, koji je udaljen iz "Čaira", nakon što je verbalno napao jednog od svedoka.

Podsetimo, inident se dogodio 17. novembra, a prema pisanju Sekcije sportskih novinara Mićanović je Jocića dva puta uhvatio za vrat i uputio mu niz pretnji i uvreda. Sa druge strane, komentar funkcionera SNS-a na ovaj događaj bio je da je to bila “mala rasprava i budalaština”.


Predsednik Naise: To je njihova lična stvar, žao mi je što klub ispašta

Mnogo toga povezuje Rukometni klub Naisu sa ovim događajem, od toga što se pred njihovu utakmicu incident desio, preko toga što je Jocić bio njihov portparol, pa do toga što je Mićanović član njihovog Upravnog odbora. Ipak, predsednik niškog kluba Lazar Nenadov kaže da je to bila privatna stvar dvojice ljudi, te se zbog toga klub do sada nije zvanično oglasio.

On kaže i da mu je žao što veliki uspeh kluba pada u senku zbog ovog incidenta, s obzirom na to da je Naisi ovo najbolja polusezona u poslednjih 10 godina, a više se piše o ovom napadu, nego o tom uspehu.

Kao klub se nismo oglašavali, jer je to bio baš njihov lični sukob, za koji sam saznao pred utakmicu, koja je meni bila jako bitna. I jednom i drugom sam uputio apel da to reše među sobom, ali me nisu poslušali. Najžalije mi je što se u njihov lični sukob uvlači Naisa, koja ima najuspešniju sezonu u poslednjih 10 godina - priča Nenadov.

Inače, nakon incidenta ugašeni su nalozi kluba na društvenim mrežama, a i sajt nema objave od tada, pa je očigledno da i niški superligaš ispašta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: