Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 11. 2. 2022.

| Hronika

Policija istražuje gde je nestao deo inventara Sportskog centra u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Sportska hala u Prokuplju lj.m.
Policiji prijavljeno da je nestao deo inventara Sportskog centra koji je u likvidaciji; foto: Lj.M.

Deo inventara u vlasništvu Sportskog centra koji je u postupku likvidacije je nestao, a prokupačka policija u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom još utvrđuje šta sve fali od imovine. Da nedostaje deo opreme, prokupačko tužilaštvo je obavešteno u dva navrata, prvi put 27. januara, a onda i 9. febrauara.

U tužilaštvu nisu mogli da iznose detalje šta sve nedostaje, jer kako kažu, još nisu ni dobili takve podatke u zvaničnoj formi od policije.

Ono što mi znamo je da je prijavljen nedostatak inventara u Sportskom centru, da je policija obavestila tužilaštvo i da je dat nalog da se prikupe određena obaveštenja. Tokom jučerašnjeg dana dobili smo novo obaveštenje iz policije da navodno fali još inventara i u toku je rad na ovom slučaju. Tek nakon toga i kada dobijemo sve podatke, znaćemo da li će i kome biti podneta bilo kakva prijava – kažu u Tužilaštvu.

Likvidacioni upravnik iz Niša Bratislav Rajković nije odgovarao na telefonske pozive i SMS poruku novinara Južnih vesti, a Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja, kaže da je usmeno obavešten o krađi, ali da zvaničnih detalja još nema.

Tamo je urađen popis na početku likvidacionog postupka i još ne znam šta je nestalo. Očekujem da policija i tužilaštvo urade svoj posao i da obaveste Gradsku upravu, a nakon toga ćemo znati dalje postupke – rekao je Aranđelović.

Likvidacija Sportskog centra počela je avgusta prošle godine i u toku je završna faza gašenja te javne ustanove, a očekuje se da sve bude završeno do kraja februara.

Kako je ranije rečeno, razlog gašenja Sportskog centra (u čijem sastavu su i Sportska hala "dr Zoran Đinđić", odmaralište Beli kamen, Sokolski dom i gradski bazen) je nepostojanje uslova za obavljanje delatnosti, ali i nemogućnost da se delatnost obavlja na racionalniji način, pa je oko 70 radnika uz otpremninu od 10 prosečnih zarada (oko 800.000 do milion dinara po radniku) ostalo bez posla, a sva imovina te ustanove preći će u vlasništvo i nadležnost Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vojca

    00:07 // 15. 2. 2022.

    Bolje istrazite kako je vise od pola HALE pripalo DODIJU Ako su pare stigle za njenu izgradnju .. Kako temelji stare hale drze LIDL i Pijac i ne potonuse ovolike godine Mnogo treba da se rscivija oni se uhvatili za sitne kradje da opravdaju svoj rad AJMO STARE I NOVE LOPOVE Ali one VELIKE Ili je to TABU TEMA ...

  • Krga

    11:28 // 14. 2. 2022.

    Koje pod krusku njemu kruske

  • ilija rist

    21:25 // 11. 2. 2022.

    kao zive rade skoluju se da uskoce nekome u datom trenutku

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: