Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 8. 4. 2019.

| Hronika

Policija pretresla kuću u Rakiti tražeći dokaze za eksploziju

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Policija često boravi u Rakiti
Policija često boravi u Rakiti; foto: Lj. F.

Rano ujutru u 6:30 policija je sa nalogom za pretres pretražila kuću meštanina sela Rakita Dragana Ilijeva u potrazi za dokazima u vezi sa poslednjom eksplozijom u blizini gradilišta za MHE. Sam Ilijev kaže da nisu pronašli ništa, a u policiji da ne mogu da daju informacije jer nisu za javnost.

Pretres je trajao oko sat vremena, a lijev objašnjavava da je bio iznenađen, jer su policajci stigli jako rano.

Policajci su pokucali su na vrata, još uvek sam spavao. Prevrnuli su celu kuću, kupatilo, kuhinju i podrum. Rečeno mi je da je došla direktiva iz Beograda - kaže Ilijev.

Policajci nisu pronašli ništa sumnjivo, takođe tvrdi Ilijev, kome je tokom pretresa i pozlilo, te je morao da ga poseti lekar da bi mu dao injekciju za smirenje zbog povišenog krvnog pritiska.

Pre godinu dana kada su mi takođe pretresli kuću, majka se uznemirila i nakon jednog dana je preminula. Sada sam se ja uznemirio. Nemam šta da krijem, potpuno sam čist - objašnjava Ilijev.

On kaže da su mu policajci rekli da ne sme više da se približava gradilištu i svojoj parceli koja je na delu vodozahvata, ili će ga u suprotnom uhapsiti. Kuća pretresena u 6:30 Kuća pretresena u 6:30; foto: M. N.

Kako svedoče meštani Rakite, policija je privela meštanina Danijela Dimitrova na informativni razgovor, a on je nakon saslušanja u policijskoj stanici u Babušnici pušten kući.

U pirotskoj policiji nisu mogli da daju detalje jutrošnje akcije.

Ništa što se gore dogodilo jutros nije za javnost - kratko su rekli u policiji.

Podsetimo, prošle srede ekspolozija je probudila i uznemirila meštane Rakite i radnike na gradilištu za mini-hidroelektranu, policija je saopštila da ima elemenata krivičnog dela i da rade na slučaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan Nenadić

    09:34 // 10. 4. 2019.

    "Ima elemenata krivičnog dela"... Pa ima. Zato ljudi i protestuju. Zato se i bore protiv tih minihidroelektrana. Baš zbog evidentnih elemenata krivičnih dela.

  • qgo

    17:18 // 8. 4. 2019.

    POlicija je dosla po direktivi ili su imali sudski nalog za pretres? Ako nisu imali nalog, covek moze da ih tuzi i odere na sudu. Ako su imali, da se objavi ko je i zasto potpisao taj nalog.

  • penzioner

    16:32 // 8. 4. 2019.

    Nisu to Jajinci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: