Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 10. 11. 2023.

| Hronika

Policija zaplenila kilogram heroina, hapšenje i u Preševu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
zaplena droge
Zaplena droge i hapšenje u Preševu; foto: MUP

Muškarca u Preševu starog 58 godina uhapsila je policija, a u istoj akciji uhapšen je 28-godišnjak na naplatnoj rampi Vrčin. Kod njih je pronađeno oko kilogram heroina i 50 grama kokaina, a kako saopštavaju iz MUP-a, oni se sumnjiče da su deo organizovane kriminalne grupe, čiji članovi su uhapšeni i u prethodnom periodu.

Uhapšeni su albanski državljani E. S. i L. B. zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Iz MUP-a saopštavaju da se traga za još tri osobe protiv kojih su podnete krivične prijave za ista krivična dela.

Policija je uhapsila E. S. na naplatnoj rampi Vrčin, dok je L. B . uhapšen u Preševu i kod njih su pronađeni i zaplenjeni ovi narkotici. Oni se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe organizovali, transportovali i prodavali opojnu drogu kokain i heroin - saopštavaju iz MUP-a.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu oružje Kod organizovane grupe pronađeno i oružje; foto: MUP

U saopštenju policije stoji i da su u prethodnom periodu uhapšena četiri pripadnika te organizovane grupe - G. M, R. M, S. H. i M. S. koji se terete za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U ovoj akciji je zaplenjeno 5 kilograma marihuane, 300 grama kokaina, 1,4 kilograma amfetamina, 6,5 kilograma smese lidokain-paracetamol, dve puške, dva pištolja, samostrel, optički nišan, tri okvira za automatsku pušku, više stotina komada municije različitog kalibra, pet uređaja za praćenje, dok je oduzeto više putničkih motornih vozila - saopšili su iz policije.

Četvorica ranije uhapšenih su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    12:51 // 11. 11. 2023.

    Тамо је шверц(дроге,оружја,људи...) профитабилна привредна грана...

  • Siky67

    14:52 // 10. 11. 2023.

    Tako to ide kad ne platiš reket.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: