Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 4. 8. 2016.

| Hronika

Policija zbog izvršitelja pretukla dužnike?

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
izvrsitelji-bracni-par-3.jpg
Časlav sa vidnom modricom tvrdi da ga je policajac udario više puta; foto: D.M.

Bračni par iz Vlasotinca tvrdi da je 12 sati trpeo maltretiranje policajaca, nakon što je zatekao privatne izvršitelje kako plene stvari zbog njihovog duga od 39.000 dinara iz kuće porodice njihovog sina.

Supružnici Slovenka i Časlav Ilić tvrde da su ih policajci maltretirali i tukli, a ceo slučaj završen je krivičnom prijavom protiv njih za napad na službeno lice.

Domaćica, 54-godišnja Slovenka i njen suprug, godinu dana stariji Časlav, inače privatni preduzetnik, imaju vidljive masnice po telu i tvrde da im je tokom intervencije nestalo iz kuće 20.000 evra. 2 Modrice kod dvoje supruznika foto d.m. Na telima oba supružnika vidljive su modrice; foto: D.M.

Incident se dogodio 1. avgusta kada su izvršitelji sa policijom oko 10 sati stigli ispred kuće koju su poklonili svom sinu i u kojoj on živi sa suprugom i dvoje male dece. Iako oni nisu bili kod kuće, Slovenka i Časlav su, kažu, zatekli izvršitelje kako pokušavaju preko kapije da uhvate psa dobermana kako bi ušli u dvorište i u kuću.

Slovenka je, pričaju, bila veoma potresena zbog onoga što je videla. Ušla je u dvorište, potom i u kuću gde je odmah pored ulaznih vrata povišenim tonom rekla izvršiteljki da plene stvari iz pogrešne, tuđe kuće.

Meni, koja u životu nisam ni mrava zgazila, uvrnuli su ruke, savili ih nazad i stavili mi lisice. Od straha sam se upišala i tako upišana sam bila još nekoliko sati dok sam davala izjavu u policiji - priča Slovenka koja je inače srčani bolesnik, pokazujući vidne modrice po rukama.

Zbog nemile scene, Časlav kaže da je zamolio policajce da je ostave na miru.

Kada sam video šta mi rade sa ženom, skočio sam i molio ih da je ne diraju, da joj skinu lisice, da ću ja da je smirim, i ne sluteći šta će tek mene snaći - priča Časlav.

Tvrdi da su tog momenta skočili policajci, oborili ga na pod i tukli, usled čega je, kako kaže, izgubio svest.

Onako bosog i onesvešćenog su ga kao kuče vukli po podu i betonu i odveli ga u maricu. Vrištala sam, molila sam da ga puste, govorila im da je bolestan, ništa nije pomoglo - tvrdi Slovenka.

3 sUPRUŽNICI TVRDE DA IH JE POLICIJA PRETUKLA ZBOG IZVRŠITELJA FOTO d.m. Časlav i Slovenka "zaradili" modrice i prijavu za napad na službeno lice; foto: D.M.Drama se nastavila u policiji, a Časlav tvrdi da je bačen na klupu i da je pao sa nje na pod, te da je tada dobio još jedan udarac od policajca po licu.

Potom je, kaže, stigla ekipa hitne pomoći i na nosilima ga odvela u Dom zdravlja gde je primio injekciju, pa je opet vraćen u policiju, a odatle kod tužioca Osnovnog suda u Leskovcu, gde je konačno, u prisustvu svog advokata, dao izjavu i kući se vratio oko 22 sata.

Slovenki su policajci skinuli lisice nešto kasnije u dvorištu kuće i odveli je u stanicu gde je dala izjavu i gde je takođe dobila lekove od lekara hitne pomoći.

Inače, ceo problem nastao je što Časlav nije hteo da plati dug svom bivšem poslovnom partneru iz Vlasotinca, po izvršnoj sudskoj presudi od aprila prošle godine, smatrajući da je ta presuda nekorektna.


Tužilaštvo: U toku je saslušanje

U policiji ništa nisu želeli da komentarišu, već je “Južnim vestima” samo kratko rečeno da je slučaj predat nadležnom tužiocu, sa krivičnom prijavom za napad na službeno lice.

Osnovni javni tužilac Renata Cvetanović kaže da je Časlav već saslušan i da se čeka da se sasluša još i njegova supruga Slovenka.

Uputili smo joj poziv, a nakon toga će biti saslušan i oštećeni, kao i svedoci. Potom slede dokazne radnje i veštačenje o povredama, ukoliko to bude bilo potrebno. Tek tada će Tužilaštvo moći da donese odluku da li ima elemenata krivičnog dela ili ne - kaže Cvetanovićeva za "Južne vesti".

Pozvali smo i kancelariju izvršitelja Aleksandre Antić gde nam je rečeno da je ona odsutna i da "možemo sutra da je potražimo". Inače, radi se o istoj izvršiteljskoj kući i istoj izvršiteljki koja je nedavno pokušala da oduzme stan zbog duga prethodnog vlasnika Leskovčaninu Draganu Arsiću, a koji se tada polio benzinom i pretio da će zapaliti.

Izvršitelji su, nakon incidenta, popisali sve nepokretne stvari u kući sina Ilićevih i iza sebe ostavili haos, a zbog duga njegovih roditelja od 39.000 dinara odneli mu 2 televizora, 2 fotelje, usisivač, peglu, tepih i komodu za televizor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Granic

    17:56 // 15. 8. 2017.

    Umesto da im pomogne
    Država ih ubija ....

  • miloš savić

    20:05 // 14. 8. 2017.

    Odakle toliki ljudi bez svesti i savesti?valda je sotona u svom vremenu...

  • Žiko Župski

    06:09 // 6. 8. 2016.

    Gde je ovde zakon? Za koga je zakon? Još uvek vlada veliki primitivizam u našoj zemlji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: