Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:43, 9. 7. 2018.

| Hronika

Policijski sindikat: Ko će biti sledeći na meti povratnika iz Niša?

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
pucnjava manila
Pucnjava se dogodila u kafiću "Manila" u centru grada; foto: N. M.

Nakon što se ispostavilo, kažu u Nezavisnom policijskom sindikatu Srbije, da je muškarac koji je 17. juna u centru Niša pucao na radnika obezbeđenja i policiju zapravo bio na uslovnoj slobodi, te da je i njegov saučesnik bio u zatvoru zbog paljenja automobila, iz ovog sindikata pitaju nadležna ministarstva ko će biti sledeći na meti povratnika i pozivaju pravosuđe da stane na put blagoj kaznenoj politici.

U saopštenju Nezavisnog policijskog sindikata navodi se da je I. P. koji je pucao automatskom puškom i ranio policajce i radnika obezbeđenja, nedavno izašao iz zatvora uslovno, gde je služio petogodišnju kaznu za desetak krivičnih dela.

Ističu i da je jedan od dvojice mladića, koji su nakon bekstva uhapšeni za saučesništvo u ovom nemilom događaju, takođe povratnik.

Ispostavilo se da je jedan od njih A.Ž. već poznat organima gonjenja zbog prošlogodišnjih paljenja automobila u Nišu. On je u januaru ove godine priveden kao osumnjičeni za paljenje automobila načelnika Kriminalističke policije PU Niš ovo delo priznao i dobio 6 meseci zatvora - navodi se u saopštenju sindikata.

Sindikalci ističu da je neshvatljivo da pravosudni organi napadače na policijske službenike "nagrađuju“ minimalnim kaznama.

Očekujemo da će nadležni reagovati. Oni koji je predstavljaju državu moraju biti adekvatno pravno zaštićeni, jer to utiče na bezbednost svih nas, indirektno. Već smo podnosili inicijativu za izmenu KZ i pooštravanje kaznene politike za napade na policijske službenike i verujemo da će nadležni Ministar u sklopu pozitivnih promena koje uvodi i to uzeti u obzir - kaže Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Podsetimo, pucnjava se dogodila u noći 17. juna na Trgu kralja Milana, a kako su tada naveli, muškarac je nakon rasprave otišao iz kafića i vratio se sa automatskom puškom i pucao na radnika obezbeđenja. Tada je ranjen i policajac koji je pokušao da ga razoruža i njegove kolege, kao i slučajni prolaznik i radnik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milovan

    10:14 // 10. 7. 2018.

    Skola za sudije!!!! Buahahahhaahahhaa....

  • gorce

    02:31 // 10. 7. 2018.

    Očigledno su sudija i tužioc omanuli ne radeći svoj posao kako treba. Trebalo bi da prošetaju do faksa da obnove gradivo....

  • sve mi smeta

    19:05 // 9. 7. 2018.

    a jel ste vi ucili skolu za sudije da znate kakve treba da budu kazne?

    • Marko

      22:37 // 9. 7. 2018.

      Očigledno da ni oni koji su učili ne znaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: