Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 3. 10. 2022.

| Hronika

Ponovo odložen glavni pretres u slučaju "Uroš Janjić, majica i napad nožem na niškom keju"

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
suđenje
Sudski postupak još nije okončan; Foto: A. K. (ilustracija)

Kako današnjem pretresu nije prisustvovao jedan od svedoka napada u kom je pre tri godine izboden Uroš Janjić zbog antifašističke poruke na majici, Sud je odlučio da se glavni pretres ponovo odloži za 14. oktobar u 13 sati.

Danas su se u sudnici pojavili oštećeni Uroš Janjić, kao i okrivljeni, ali je zbog izostanka maloletnog S. M., glavni pretres odložen. Kako je saopštila majka svedoka, njen sin je u inostranstvu i njegov dolazak se očekuje već sledeće nedelje.

Pretresu nije prisustvovao svedok i sud donosi rešenje da se glavni pretres odloži za 14. oktobar u 13 sati - saopštila je sudija.

Kako su Južne vesti ranije pisale, glavni pretres više puta je otkazivan, pa i 6. decembra prošle godine zbog odsustva sudije. Tada je bio zakazan za 2. februar 2022. godine, ali je ponovo pomeren za 11. mart, jer nisu ispunjeni uslovi za održavanje, kako je istaknuto.

Inače, Uroš Janjić je izboden na keju 21. juna, nakon što je odbio da skine majcu sa natpisom “ACCION - ANTIFASCISTA”, što je izazvalo dve antifašističke šetnje. Policija je tek nakon nekoliko dana podnela 5 krivičnih prijava, i to protiv 35-godišnjeg napadača N. R, kome se stavlja na teret nanošenje teških telesnih povreda iz mržnje, ali i protiv samog Janjića zbog učešća u tuči.

Pored napadača, okrivljeni su i 23-godišnji A. Z. i 24-godišnji M. K. kojima se na na teret stavlja učestvovanje u tuči iz mržnje, dok se 26-godišnji Đ. Đ, Janjićev drug, tereti za učestvovanje u tuči.

Osumnjičeni su prošli bez pritvora, što je niški advokat-krivičar i bivši predsednik suda Danilo Nikolić ocenio kao neopravdano, jer se i za mnogo manja krivična dela određuje protvor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    11:16 // 4. 10. 2022.

    Izgleda da je sud "zaboravio" da moze da privede optuzene i svedoke, da bi se izaslo sa osudom

  • Milorad

    10:42 // 4. 10. 2022.

    Svedok sa ničega NE SEĆA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: