Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 17. 9. 2018.

| Hronika

Kačar ne priznaje krivicu, prekinuto ročište zbog preslušavanja dokaza

Autor:V. Milić Izvor:Južne vesti
Branislav Kačar
Većnik za sport ne priznaje da je kriv; Foto: Fejsbuk

Nakon što je počelo suđenje u Osnovnom sudu u Nišu u slučaju niškog većnika za omladinu i sport Branislava Kačara, koji se tereti za nameštanje javne nabavke, odbrana optuženog je tražila odlaganje kako bi se utvrdilo da li su snimci razgovora koji se koriste kao dokazi autentični.

Istovremeno, za 24. oktobar je odložen glavni pretres i službeniku Gradske uprave Aci Jankoviću koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja jer je učestovovao u štelovanju istog tendera, kako bi na njemu pobedila firma Sequester. Osnovni sud Glavni pretres počeo, pa odložen zbog zahteva odbrane da okrivljeni čuju snimke; foto: JV/M.Z.

Obojica optuženih nisu priznali krivično delo pred sudom, a njihova odbrana je zatražila da se glavni pretres nastavi pošto okrivljeni poslušaju snimke razgovora koji će se u procesu koji se vodi protiv njih koristiti kao dokaz, uprkos tome što su iz Tužilaštva dobili transkripte dijaloga.

Dobili smo transkripte razgovora, a okrivljeni moraju da čuju snimak i da utvrde da li su to zaista njihovi glasovi - rekao je Kačarov advokat Danilo Nikolić.

Isti zahtev imao je i advokat Jankovića Stanimir Radosavljević, te je sudija Ana Vukojičić odložila suđenje za oktobar, kada je ostavila mogućnost da se optuženi preslušaju dokazni materijal.

Inače, odbrana je ukazivala da u slučaju Kačara nema krivičnog dela, zbog toga što po zakonu nije zabranjeno da se menjaju uslovi tendera, te da je to skroz legitimno. S druge strane, Jankovićev advokat je kazao da je optužnica nerazumljiva, jer nije precizirano na koji način je ovaj službenik prekršio zakon.

Jankovićev advokat Radosavljević je tražio da se u APR-u pronađu sve firme koje su, posle izmene od strane službenika, ispunjavale uslove da učestvuju na tenderu, ističući da je izmenom uslova javne nabavke Šef službe za zajedničke poslove Grada zapravo obezbedio veću konkurenciju.

Zamenik tužioca Vladimir Stanojević naglasio je da se u ovom slučaju ne ispituje šteta koju je imao Grad, niti korist koju je stekao pobednik na tenderu, već zloupotreba službenog položaja i komunikacija sa vlasnikom firme Dejanom Jeremićem, kako bi se izbrisali prvobitni uslovi javne nabavke.

Podsetimo, Kačar je sredinom decembra 2017. uhapšen zbog sumnje da je “trgovao uticajem” i tako pokušao da namesti javnu nabavku u vezi sa čišćenjem i obezbeđivanjem Gradske uprave, kao i za malverzacije pri isplati novca sportskim klubovima. U Osnovnom javnom tužilaštvu su saopštili da je istraga završena 21. maja. Nakon toga, protiv Kačara podignuta je optužnica.

Inače, ovo je drugo odlaganje suđenja, a prvi put se odloženo zbog toga što je Kačarov advokat bio na godišnjem odmoru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Fon Karajan

    12:15 // 18. 9. 2018.

    auuuu

    red botova, red gradjana, red botova, red gradjana, red botova, red botova, red botova, botovi, botovi, botovi

    • Tivat

      03:52 // 19. 9. 2018.

      Herberte,to je jedan isti,samo menja red reci!

  • Ovo-ono

    11:37 // 18. 9. 2018.

    Zasto se onda Radnicki nije kvalifikovao za LE, nego su isli na Maltu turisticki i porodicno da se slikaju."Dodji sine ovamo", da se slikamo o tudjem trosku.

  • Rezime

    10:58 // 18. 9. 2018.

    Da sublimiramo, po navodima zamenika javnog tuzioca Kacara gone za nepostojece krivicno delo, za krivicno delo koga nema! Sve je receno, tacka, kraj! Samo napred Kacar!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: